Labdarúgás

Magyar-walesi – Giggs: muszáj pontot szerezni

Muszáj pontot szereznie a walesi labdarúgó-válogatottnak kedden a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Ryan Giggs szövetségi kapitány szerint.

    „Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk” – mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a szakvezető.
    Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2-1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak „sok meccs van a lábában” így a szezon végén. Kiemelte: ezt nem kifogásként említette, mert ez válogatott szinten mindenhol problémát jelent júniusban.
    Az eszéki találkozóra visszautalva elmondta, a vereség ellenére elégedett a csapatával, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, ráadásul megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, még ha azok ki is maradtak.
    „Biztos jó hangulat lesz a szektorlezárás ellenére”jelentette ki Giggs, arra utalva, hogy az európai szövetség magyarokra kiszabott büntetése nyomán 3000-rel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a találkozót. Megjegyezte, szerinte nem elég súlyosak a rasszizmus elleni szankciók.

Fotó: MLSZ


    Újságírói kérdésre elárulta, úgy emlékszik a ZTE-Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre – amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett -, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1-0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.
    Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy azért voltak csalódottak a szombati kudarc után, mert nem sok válogatott tudna annyi helyzetet kidolgozni a horvátok ellen, mint ők tették, és mégsem tudtak ponttal távozni.
    „A futballban viszont gyorsan túl kell lépni a vereségeken. Azonnal Budapestre jöttünk, ma pedig már mindenki a magyarok elleni meccsre koncentrál” – mondta a 29 éves labdarúgó.
    A csoport állását „meglehetősen bonyolultnak” látja, és szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz „második esély”, ha egy csapat lépéshátrányba kerül.
    „A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, de igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz számunkra”  – mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz „mindent vagy semmit” összecsapás.
    A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.     A magyar-walesi összecsapás kedden 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Fel