Connect with us

Kézilabda

Magyar-osztrák-svájci közös pályázat a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságra

Magyar-osztrák-svájci közös pályázat a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságra


Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázik a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére.

    Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteki közleménye szerint a 16. kontinensviadalnak – amely először lesz 24 csapatos – még Oroszország egyedül, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen lenne a házigazdája.


    Az EHF tájékoztatása alapján a csoportküzdelmeket Bázelben, Innsbruckban, valamint Debrecenben rendeznék meg, míg az egyenes kiesés szakaszban a hajdúsági megyeszékhelyen, valamint Budapesten lennének a mérkőzések. A finálét a várhatóan 2021-ben átadásra kerülő 20 ezer fő befogadására alkalmas fővárosi komplexumban rendeznék. Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később pedig Horvátországgal közösen adott otthont a kontinenstornának.


    Oroszország négy várossal, Moszkva, Rosztov-on-Don, Krasznodar és Szentpétervár bevonásával pályázik, míg a cseh, lengyel, szlovák hármas hét várossal, Wroclawval, Katowicéval, Krakkóval, Ostravával, Pozsonnyal, Somorjával és Besztercebányával nyerné el a rendezést.


    A következő két hónapban az EHF illetékesei látogatást tesznek az egyes helyszíneken, a döntést pedig november 21-én hozzák meg. A viadalt 2024. november 28. és december 15. rendezik majd.


    A 2022-es januári férfi Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi.




Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda