Kézilabda

Magyar Kupa: Juan Carlos Pastor nyilatkozata a négyes döntő előtt

A MOL-Pick Szeged csapata is a Magyar Kupa négyes döntőjének résztvevője, Juan Carlos Pastor a csapat vezetőedzője nyilatkozott a hétvége előtt.

Meggyőző játékot mutatott a negyeddöntőben hazai pályán a szegedi csapat a Mezőkövesd ellen, Juan Carlos Pastor legénysége 36-24-es sikerrel biztosította be helyét a debreceni négyes döntőbe. Az utoljára 2008-ban Magyar Kupa aranyérmes Tisza-partiak célja nem lehet más, csakis az első hely megszerzése. Ehhez először szombaton 15.15-től a Balatonfüredet kell két vállra fektetniük. Talán nem vállalunk fel nagy kockázatot, ha leírjuk, ez valószínűleg sikerülni is fog Bodóéknak. Az optimizmus abból is fakad, hogy a szegediek veretlenül vezetik a bajnokságot, a címvédő az idei pontvadászatban oda-vissza verte az ősi rivális Veszprémet, egyedül csak a Tatabánya volt képes pontot lopni tőlük. Ráadásul a Bajnokok-Ligájában is vitézkednek a kékek, ennek legutóbbi áldozata a nyolcaddöntőben simán kieső lengyel Wisla Plock volt.

Juan Carlos Pastor vezetőedző: – Mindig először az első feladatra, így a Balatonfüred elleni elődöntőre koncentrálunk. Az első lépés is fontos. Minden bizonnyal másnap a döntőben a Veszprémmel küzdünk meg a Magyar Kupáért. Én nagyon szeretem a kupaküzdelmet, ennek mindig különleges varázsa van. Amióta Szegeden dolgozom, még nem sikerült megnyernünk a kupát, a célunk, hogy idén hazahozzuk, mert a szurkolóink nagyon megérdemlik. Egy éve is ezren buzdítottak bennünket a helyszínen, és várhatóan most is ennyi MOL-Pick Szeged-szimpatizáns ad majd nekünk erőt, és még nagyobb motivációt. Csakis akkor van esélyünk nyerni, ha csapatként küzdünk minden meccsen. Ez vezethet bennünket a végső siker eléréséhez, mert célunk a győzelem!

Forrás: Debrecen Spoertcentrum

Fel