Labdarúgás

Magyar-ciprusi – A veretlenségi sorozat folytatása a tét

Az ausztriai edzőtáborból hazatérve a magyar labdarúgó-válogatott pénteken Ciprussal játssza első felkészülési mérkőzését a jövő hét pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra.

    Marco Rossi szövetségi kapitány legfőbb feladata a soron következő két barátságos találkozón, hogy megtalálja a sérült Szoboszlai Dominik helyettesét, mivel a szervező középpályás posztján – ugyancsak sérülés miatt – Kalmár Zsoltra sem számíthat a kontinensviadalon. Az olasz szakvezető dolgát ebben a tekintetben tovább nehezíti, hogy kisebb sérülés miatt Gazdag Dániel – Nagy Ádámhoz hasonlóan – nem léphet pályára Ciprus ellen, pedig a kispesti nevelésű futballista lehet az egyik jelölt az RB Leipzig tehetségének pótlására.


    Az 56 éves tréner előzetesen annyit árult el, hogy Ciprus és négy nappal később Írország ellen rotálni fogja játékosait, hogy azok ne legyenek fáradtak az Eb-n. Ez egyben azt is jelenti, hogy jó eséllyel a 26 fős keretben lévő három újonc – Bolla Bendegúz, Schön Szabolcs és Hahn János – is szóhoz jut.


    Különösebb tétje nem lesz a meccsnek, legfeljebb annyi, hogy a magyar csapat folytatja-e kilenc találkozó óta tartó veretlenségi sorozatát. Legutóbb ilyen jó szériára húsz éve volt példa, akkor a nemzeti együttes 2000 márciusa és 2001 áprilisa között 12 összecsapáson nem talált legyőzőre. Érdekesség ugyanakkor, hogy a válogatott az elmúlt három évben lejátszott hat barátságos mérkőzésén nyeretlen maradt.


    A szigetországiak ellen azért lenne fontos a győzelem, hogy a magyar csapat megfelelő önbizalommal várja az Eb-t, amelyen a világ legjobbjai közé tartozó ellenfelekkel találkozik majd: előbb a címvédő portugálokkal, majd a világbajnok franciákkal küzd meg a Puskás Arénában, végül a csoportkör utolsó fordulójában a németek vendége lesz.


    A Ciprus elleni felkészülési mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

Fel