Tenisz

Madridi tenisztorna – Fucsovics búcsúzott

Fucsovics Márton szettelőnyről kikapott a francia Gaël Monfilstól szerdán a madridi salakpályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában.

    A világranglistán 36. magyar játékos – aki a nyitókörben a belga David Goffint búcsúztatta – pályafutása során először csapott össze a 15. helyen kiemelt Monfilsszal.
    A 32 éves francia már négy labdamenetet követően ápolást kért lábfájdalmai miatt, majd kétszer is elvesztette adogatását. Később a szervezőkkel is vitatkozott, de a nyíregyházi teniszező higgadt maradt, és 4:0-ra elhúzott, majd 33 perc elteltével szettelőnybe került.
    A második játszmára Monfils varázsütésre magára talált: első adogatásaiból sokkal hatékonyabban teniszezett, mint korábban, így egyre nagyobb nyomást helyezett Fucsovicsra. A magyar játékos 3:3-ig tudta tartani adogatását, és bár francia riválisa 5:4-es vezetésénél még neki is volt egy bréklabdája, Monfils egyenlített.


    A döntő játszma három brékkel indult, és bár a negyedik játékban – Monfils szervájánál – a 27 éves Fucsovicsnak megint volt lehetősége egyenlíteni, a francia tudta előbb megerősíteni a vezetését. A folytatásban is a nyolcszoros ATP-tornagyőztes rivális akarata érvényesült, így végül 1 óra 53 perces csata végén ő ünnepelhette a továbbjutást.
    
Eredmény:
Férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás:
   
2. forduló (a 16 közé jutásért):
Gaël Monfils (francia, 15.)-Fucsovics Márton 1:6, 6:4, 6:2

Forrás: MTI

Fel