Kézilabda

Ma Tunézia az ellenfél, győzni kell és meglehet a cél

Ma este 18 órától Tunézia az ellenfele a magyar kézilabda válogatottnak. Nagyon fontos mérkőzés vár a mieinkre, mert ha sikerül legyőzni az aktuális afrikai bajnokot, akkor elérhető közelségbe kerülhet az előre meghatározott cél a vb-n. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége célul azt tűzte ki, hogy az olimpiai selejtezőre jogosító 1.-7. helyre érjen oda a Csoknyai István és Vladan Matics által vezetett válogatott.

Fotó: MTI

Ez a cél elérhetővé válhat mert ha ma győzünk akkor nagy valószínűséggel a középdöntő csoportunk 4. helyén végzünk és a másik csoport negyedik helyezettjével játszunk a kitűzött hetedik helyért. Ez az ellenfél a spanyol csapat lehet, aki most ez a pozíciót birtokolja az egyes csoportban.

A magyar csapat háza tájáról jó hírek érkeztek, mert mindkét sérült átlövőnk vállalja a játékot és pályára lép a sorsdöntő Tunézia elleni meccsen. Bodó Richárd és Balogh Zsolt még a csoportmérkőzéseken sérültek meg. A két szegedi játékossal rengeteget javulhat a magyar csapat támadójátéka. Tegnap a Dánia elleni mérkőzésen nagyon sok hibát követtünk el támadásban, és emiatt nagyon sok lerohanásos gyors gólt kaptunk a dánoktól. Ma a védekezésen is fogunk tudni javítani, mert Nagy Lászlónak és Ligetvári Patriknak sem kell majd annyit támadnia ha Balogh játszik. és ezzel stabilabb lesz a belső hármasunk a hatos előtt.

Ma este 18 órától az M4sport élőben közvetíti a mérkőzést.

Fel