Labdarúgás

Luis Enrique hat játékost riadóztatott az EB előtt pár nappal

Hat spanyol labdarúgó kapott vészbehívót a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottba, ők azonban nem társaikkal együtt, hanem külön buborékban készülnek.

Luis Enrique szövetségi kapitány Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Rodrigo Moreno (Leeds), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo), Pablo Fornals (West Ham) és Raul Albiol (Villarreal) jelenlétét tartotta még szükségesnek azt követően, hogy hétfőn koronavírusos fertőzése miatt bizonytalan időre kiesett a csapatkapitány Sergio Busquets.

A spanyol szövetség kiemelte: a nemzeti együttes kötelékében lévő többi játékos, valamint az edzők és a stábtagok tesztje negatív lett, ezzel együtt törölték az összes hivatalos eseményüket az Eb-rajtig, és a történteket követően még egymástól is elszigetelten készültek az edzőtáborban. Kedd este ráadásul nem a felnőtt válogatott, hanem a magyar-szlovén rendezésű Eb-n elődöntős U21-es korosztályos csapat játszik Litvánia ellen, ami a spanyolok utolsó fellépése lett volna az Eb-rajt előtt.

A kultúráért és sportért felelős miniszter, José Manuel Rodríguez Uribes ugyanakkor közölte, hogy szerdán a keret tagjai megkaphatják a koronavírus elleni oltást, amennyiben ahhoz hozzájárul az illetékes egészségügyi hatóság.

Hat spanyol labdarúgó kapott vészbehívót a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottba, ők azonban nem társaikkal együtt, hanem külön buborékban készülnek.A társházigazda spanyolok hétfőn a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

Fel