Labdarúgás

Luis Enrique: “Elküldtem Moreno-t – Nem akarok tisztességtelen embert a közelemben”

Mondössze három hónappal a távozása után, Luis Enrique visszatért a spanyol nemzeti csapat irányításához, szerződése egészen a 2022-es Katari világbajnokság végéig szól.

Luis Enrique, 49 éves.  Getty képek
Fotó: GDS


Távolléte alatt Robert Moreno volt a szövetségi kapitány, aki Luis Enrique asszisztense volt 8 éven át. Moreno gyakorlatilag megsértődött a szövetség elnökére, azért mert az elmúlt három hónapban irányításával kijutott a spanyol válogatott a jövő évi Európa bajnokságra, de ő mégis leváltotta Enrique kedvéért. Luis Enrique pedig úgy élte ezt meg, hogy volt kollégája hátba támadta és így ő befejezte a közös munkát Morenoval. A visszatérő ex-Barca tréner így nyilatkozott a kialakult problémáról.

Fotó: MD

“Ez egy különleges nap számomra és a családom számára: hazatérek a nemzeti csapathoz, hogy megvalósítsuk a megkezdett projektet. Tudom, hogy visszatérésem miatt a média figyelme arra koncentrál, hogy mi történt ezekben a hónapokban. Olyan típusú ember vagyok, aki kerüli az ellentmondásokat, de kötelességem reagálni egy olyan vita miatt, amelyet egy olyan ember generált, aki velem évek óta dolgozik. Az egyetlen személy, aki felelős azért, hogy Robert Moreno ma nincs itt, én vagyok. Senki más “.

Fotó: MD

“Szeptember 12-én találkoztam Roberto Morenoval a házamban. Beszéltünk 20-30 percet, és úgy éreztem, hogy vágyakozik arra, hogy a nemzeti csapatot az Európa bajnokságon irányítsa. Ez nem lep meg, tudom mi történt az előző hetekben, megértem Robert Morenót, megértem, hogy szeretne maradni a posztomon, hogy ez az élete lehetősége, és annyira keményen dolgozott, hogy elérje ezt a pillanatot. Ambiciózus, értem én. De számomra a viselkedése tisztességtelen, soha nem csinálnék ilyet, és senkit sem akarok a közelemben, a határtalan nyomulás számomra nem erény, hanem óriási hiba. Megértem Robert helyzetét, de nem osztom azt. Abban a pillanatban azt mondtam neki, hogy soha többet nem lesz az asszisztensem, hogy soha többé nem leszünk kollégák. Hozzátettem, hogy jól vagyok, és vissza akarok térni, nem tudom mikor, de vissza akarok térni. A találkozó szívélyesen ért véget, felhívtam az összes többi alkalmazottat, azt akartam, hogy tőlem tudják meg, hogyan döntöttem és, hogy ha visszatérek Moreno nem lesz már ott a csapatban “.

Fel