Egyéni Sportok

Liu Shaolin így élte át a koronavírus-fertőzést

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázó tünetmentesen, de jelentős izomtömegvesztéssel jutott túl a koronavírus-fertőzésen.

    „Azt viseltem a legnehezebben, hogy nem mozoghattam, ezt lelkemre kötötték az orvosok. Most már három hete újra edzek, de nagyon gyengének éreztem magam a visszatéréskor, az első két hétben a lányokkal készültem” – mondta az M1 aktuális csatornának a világ- és Európa-bajnok sportoló, aki hozzátette, emiatt egy új alapozás kezdődött, de most már legalább százszázalékosan tréningezhet.


    A 24 éves Liu Shaolin arról is beszélt, hogy jó lenne versenyezni, mert az felfrissíti, ezért reménykedik benne, hogy a hollandoknak sikerül összehozni egy nemzetközi viadalt, amely a hazai szövetségtől kapott információ szerint november végén lenne.


    Öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang elmondta, minden nap eddzenek, de a gyakorlások nem olyan intenzívek, mint egy normál versenyidőszakban.


    „Szinten tartjuk a formát, hogy ha zöld lámpát kapunk, akkor készen álljunk” – jelentette ki a 22-esztendős korcsolyázó, aki elárulta, neki a versenymentes időszak ellenére nincsenek motivációs problémái, és abban bízik, hogy a decemberi országos bajnokságra és a januárra tervezett lengyelországi kontinensviadalra már gond nélkül sor kerül.


    „Úgy gondoljuk, aki a mostani időszakot a leghasznosabban tölti, az lépéselőnybe kerül” – fogalmazott az M4 Sporton Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki tanítványairól szólva elmondta, fejben erős sportolók alkotják a csapatot, így „nem kell túl sokat őket támogatni”.


    A sportvezető szerint ha javul a helyzet, a rövidpályás-gyorskorcsolya más sportágakhoz hasonlóan újraindul, a nemzetközi szövetségnél (ISU) pedig már vannak tervek a buborékos rendszerre. Bánhidi elárulta, ha összejön a hollandiai verseny, akkor valószínűleg kint maradnának, mert jelenleg minden „levegőváltozás” jót tesz.


    A sportág hatállomásos világkupa-sorozatának első négy versenyét törölte az ISU, így jelenleg az Eb mellett két európai vk-forduló és a vb szerepel a versenynaptárban. Valamennyi viadalra 2021-ben kerülne sor.

Fel