Connect with us

Kézilabda

Lengyel válogatott kapus érkezik Tatabányára

Lengyel válogatott kapus érkezik Tatabányára


Vladan Matics csapata újabb jelentős erősítést jelentett be, ugyanis náluk folytatja pályafutását Piotr Wyszomirski. – írta meg a tatabanyahandball.com

Újabb játékossal bővült tehát Matics mester kerete. Wyszomirski az elmúlt majd’ négy esztendőt a Budesligában töltötte. Annak a Lemgonak volt a kapusa, ahol egykor klubunk elnöke, Marosi László – még kézilabdázóként – futott be szép karriert.


“Wyszomirski egy rutinos, 32 éves, világbajnoki bronzérmes kiváló kapus – emelte ki Marosi László. – Három évre kötelezte el magát hozzánk. Úgy gondoljuk, hogy ő is igazi erőssége lehet átalakuló együttesünknek és remek párost alkotnak majd a kapuban Bartucz Lacival…”

A 193 centis hálóőr 2009 óta tagja a hazája nemzeti együttesének. 2010-ben a lengyel válogatottal az Európa-bajnokságon a negyedik helyet szerezte meg. Wyszomirski eddig legnagyobb sikerét a 2015-ös katari világbajnokságon érte el, ahol vb-bronzérmes lett. Ezt követően részt vett a 2016-os riói olimpián is.

A varsói születésű kapus első profi szerződését – 2007-ben – a Pulawytól kapta. 2012-ben mutatkozott be először a magyar pontvadászatban, a Csurgó gárdáját erősítette. 2014-ben aztán Szegedre igazolt, majd két évvel később – 2016-ban – már a német élvonalban szerepelt egészen mostanáig.

Piotr érkezésével immár hatra nőtt a Kék Tigrisekhez újonnan igazolt kézisek száma. Egyre inkább úgy tűnik, kezd kialakulni az a társaság, amelyik az új szezonban is harcba szállhat a dobogós helyezésekért.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda