Connect with us

Kézilabda

Lékai Máténak van egy jó és egy rossz híre

Lékai Máténak van egy jó és egy rossz híre


November 2-án Kielcében a harmadik Bajnokok Ligája csoportmérkőzését is elbukta a Telekom Veszprém kézilabda csapata, de nem csak a meccset, hanem Lékai Mátét, a csapatkapitányát is elveszítette. Írja az SzPress Sporthírszolgálat . A 31 esztendős irányítójátékos egy felugrást követően leérkezés közben szenvedett hátsó keresztszalagsérülést, az ellenfél sportszerű játékosai támogatták le a pályáról.

Megúszhatja a tizedik műtétjét
A dolgok mai állása szerint az a jó hírem, hogy a válogatott és a klubom orvosa szerint is megúszhatom a műtétet, ami játékospályafutásom tizedik operációja lett volna. Csúnyán megdagadt a térdem, annyira kell kímélnem és pihentetnem, amennyire csak tudom, várakozni a vérömleny felszívódására, és csak azután következhet a rehabilitáció és a fokozatos erősítés hosszú folyamata – nyilatkozta a nemrégiben kisebb vállsérülése miatt rövidebb kényszerszünetet tartó Lékai Máté az SzPress Hírszolgálatnak. – A rossz hír az, hogy az év hátralévő részében lemaradok a csapatom minden mérkőzéséről, kezdve a szombati Meskov Breszt elleni BL összecsapástól, egészen a december 14-i SEHA Liga mérkőzésig, amikor a Zágráb az „Építők” ellenfele.”


Miközben Lékai a vállával bajlódott, lemondani kényszerült két olyan BL csoportrangadóról, amit a veszprémi együttes elveszített. A német THW Kieltől túl sok gólt kapva maradt alul hazai pályán David Davis csapata, aztán vendégként a francia Montpellier ellen inkább a dobott gólok számával volt a baj. A lélektani sokk után a harmadik BL fiaskó már fizikai fájdalmat is okozott a világ legjobbjai közé tartozó kézilabdázónak.

Az Európa-bajnokságról is lemaradhat
„Legkevesebb négy BL- és ugyanennyi SEHA Ligamérkőzésen is csak szurkoló lehetek. A legjobban az bosszant, hogy november 23-án nem léphetek pályára a Veszprém Arénában PGE Vive Kielce elleni visszavágón, majd két héttel később az örökrangadón is csak a körmömet rághatom, amikor a MOL Pick Szegedet fogadjuk hazai szurkolótáborunk előtt.”


Remélem, hogy nem rosszabbodik a térdem állapota, és valóban elkerülöm a műtétet – folytatta Lékai. – Sajnos már bőven van tapasztalatom arról, mit is jelent sérültnek és harcképtelennek lenni, de ahogy eddig is volt erőm fegyelemmel és következetesen megcsinálni minden olyat, amit az orvosok tanácsoltak, a kitartással most sem lesz baj” – hangsúlyozta Lékai Máté, akinek az újabb sérülése miatt kérdésessé vált a jövő januári EB szereplése is, úgy, mint hasonló okok miatt a múltban a már visszavonult Nagy Lászlónak.


Az osztrák, norvég és svéd rendezésű 24 csapatos kontinensbajnokság első játéknapja 2020. január 10-e.


Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda