Connect with us

Kézilabda

Lékai Máté: „Kaptunk két intőt, de jönnek majd az ötösök is”

Lékai Máté: „Kaptunk két intőt, de jönnek majd az ötösök is”

A játékba már bekapcsolódhat, de a lövésekkel még óvatosnak kell lennie Lékai Máténak, aki a vállsérülése miatt kihagyni kényszerült a Kiel és a Montpellier elleni kézilabda BL mérkőzéseket, pedig nagy szükség lett volna az irányító munkájára, és magyar kézilabdázó is lehetett volna a pályán.- adott interjút Lékai az Szpress Hírszolgálatnak.

Még csak három forduló ment le a kézilabda Bajnokok Ligájából, de a minden mérkőzését megnyerni igyekvő Telekom Veszprém máris kétszer leverte a lécet, így a nem éppen jól hangzó csoporthatodik helyezettjeként készülődik a következő játéknapra. A vállsérüléséből kigyógyuló Lékai Máté csapatkapitány nem szépíti a helyzetet, éppen ellenkezőleg arra figyelmeztet, hogy a lengyel Kielcét megleckéztető portugál FC Porto Sofarma semmivel sem lesz könnyebb ellenfél október 13-án a Veszprém Arénában, mint a David Davis csapatát saját pályáján legyűrő német Kiel, vagy az elmúlt vasárnap házigazdaként sikert arató francia Montpellier együttese.

Képtalálat a következőre: „lékai máté”
Fotó: MTI


Mozdult volna a karja és a lába?


Szörnyen éreztem magamat vasárnap este a TV képernyője előtt, ha valamitől felforr a vérem, az a tehetetlenség bosszúsága, amikor mozdulna a lában és a karom, de minek, hiszen nem küzdhetek együtt a csapattársaimmal – nyilatkozta keseregve Lékai Máté, az „Építők” irányítója az SzPress Hírszolgálatnak. – Nem így terveztük a rajtunkat a Bajnokok Ligájában, ahogy azt is nehéz kimondani, hogy már megint a saját dolgunkat nehezítettük meg. Ennek ellenére is rendületlenül bízok a csapatomban, és alig várom azt a pillanatot, amikor Davis edző újra a pályára küld. A siker potenciálja bennünk van, de azt mihamarabb a felszínre is kell hozni. Most kicsit magas mércének tűnik az a 12 mérkőzéses veretlenségi sorozatunk, ami legutóbb a kölni BL döntőbe juttatta a csapatunkat, de ha rendeződnek a sorok, fordulhat a kocka.”


Melyik a fájóbb vereség?


A vereségektől irtózó Lékai szerint a Telekom Veszprém kétszer is olyan csoportmérkőzésen maradt alul, amit nem lett volna szabad elveszítenie.
A Kieltől megengedhetetlenül sok gólt kaptunk, a 2018-as BL-győztes Montpelliernek pedig irtó keveset dobtunk, még sem lehet azt mondani, hogy előbb a védekezésünk nem működött igazán hatékonyan, aztán pedig csak a támadások befejezésével volt a baj, Én a gyors indításokat hiányoltam, főleg a franciák ellen, noha a bámulatos védéseket bemutató Cupara többször is megteremtette a gólszerzésnek ezt a lehetőségét.
A mai kézilabdázásban a felállt védelmet, azaz a bástyaként emelkedő hatos falat egyre nehezebb áttörni, és sakk-matt helyzetet kialakítani. A villámgyors indítások és az abból született gólok azon túl, hogy aranyat érnek, komoly zavart okozhatnak az ellenfél soraiban. ”
– hangsúlyozta Lékai Máté, aki intő figyelmeztetésként még egyszer szóba hozta a középmezőnyből előrelépett Porto együttesét, amely svéd mesterének, Magnus Anderssonnak köszönhetően tényezővé vált a négyes döntő felé vezető úton. A két méternél magasabb és mégis robbanékony játékosaival, a szellemes megoldásaival, és a jól szervezett védelmével.


A Telekom Veszprém ezen a héten átvált a SEHA Ligára, következő ellenfele szerdán az észak-macedón Eurofarm Rabotnik, amely a BL győztes Vardar tudását meg sem közelíti, de okozott már kellemetlen perceket az ellenfeleinek.

Forrás: SzPress Hírszolgálat Szalay Péter
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Kézilabda