Kézilabda

Legyőztük Tunéziát, Balogh Zsolt és Lékai volt a nyerőember

A magyar csapat Tunéziával csapott össze a középdöntők második fordulójában. Az afrikai bajnok csapat nagyon jó játékerőt képviselt, de a mieink két nagyon fontos sérültje Bodó Richárd és Balogh Zsolt felépült vagy inkább összedrótozták az orvosok erre a mérkőzésre. A mérkőzés első tíz percében fej fej mellett haladtak a csapatok, a magyar válogatott szekerét pont a két visszatérő Bodó, de leginkább Balogh Zsolt húzta.

Fotó: MTI

Balogh Zsolt és Bodó valamint Lékai Máté volt a nyerő ember, Székely nagyon jól védett és az egész csapat jól muzsikált. Elérhetővé vált az olimpiai indulás!!!

Sok hibával játszottak a csapatok a 15. percben még csak 7-5 volt Tunézia javára.

A 16. percben Schourief gólszerzése után értelmetlenül nekiszaladt Siposnak, ezért két perces kiállítással büntették a játékvezetők.

A 16. percben Balogh és Lékai játszott össze, az utóbbi könnyen kihasználta emberelőnyünket és feljöttünk egy gólra, 7-6. Nagyon meglátszott csapatunk támadó játékán, hogy Balogh Zsolt újra hadra fogható volt.

Fotó: MTI

17. percben kiegyenlítettünk 7-7-re Bodó bejátszását Bánhidi dobta be klasszikus beállós helyzetből. Nagyon jól védekeztünk mérkőzés ezen szakában, középen Nagy László, Sipos és Schuch állta útját a tunéziaiak támadásainak.

A 19. percben átvettük a vezetést Nagy László passzából Lékai dobott újabb ziccert.

Egy perccel később újabb jó védekezés után Nagy Laci hozta fel a labdát, és senkitől sem zavartatva tíz méterről a tunéziai kapus lába között lőtte be a magyar csapat 9. gólját 9-7 nekünk.

Nagyon paprikás hangulatban zajlott a játék, a 20. percben Székely hárított egy hatalmas ziccert és támadhattunk a három gólos vezetésért, és Balog negyedik góljával 10-7-re elhúztunk az afrikai csapattól.

Balogh annyira kell ebbe a válogatottba, mint húslevesbe a só!

A 21. percbe Tunézia kettőre csökkentette a hátrányt. A következő támadásban Lékai negyedik góljával újra három gólra nőtt az előnyünk, 11-9.

Schouiref okozta a legtöbb problémát, nagyon jól csinált magának helyet a beállós poszton és eredményesen is játszott. Csapattársa Sanai volt még az a játékos az ellenfélben aki nagyon jól támadott.

A 24. percben Bodó gyönyörű átlövés góljával, majd Bánhidinek adott gólpasszával újra három góllal vezettünk 13-10.

A 90-es számú tunéziai beálló tarthatatlannak bizonyult, 25. percben Bóka rántotta le. Hét méteres Tunéziának és Boughammi könnyedén lőtte be Székely mellett a büntetőt.

25. percben Ligetvári lépett pályára Bodó helyett támadásban.

26. perc végén egy gólra felzárkózott Tunézia. A 39-es számú tunéziai Soussi lőtt egy lendületes ziccer gólt. A Csoknyai-Matics edzőpáros időt kért 13-12.

27. percben a tunéziaiak kapust cseréltek.

27. perc végén újabb Székely bravúr, az ellentámadásból Lékai lőtt gyors gólt 14-12-re vezettünk.

Illyés lépett pályára védekezésben, Nagy Laci pihent.

28. perc végén újabb jó védekezésünket követően egy gyors lerohanásos gól, Lékai robogott végig a pályán és jó ütemű passzából Balogh Zsolt volt eredményes, három emberrel a nyakán talált be. Balogh hihetetlen jól játszott, semmi nyomát nem láttuk rajta a sérülésnek vagy a kihagyásnak.

A 30. perc elején újabb gólt lőtt Balogh.

30. perc elején Tunézia belőtte 13. gólját, de Balogh újra háromra növelte a különbséget.

A félidőben 16-14 Magyarország javára.

Időn túli szabaddobást kaptunk az első félidő végén 12 méterről Ligetvári lőtte a sorfal fölött, de veszélytelennek bizonyult.

A második félidőben Székely maradt a kapuban, a 31. percben Lékai lőtt gyönyörű gólt ziccerből. Újra megvan a három gól különbség.

34. perc Tunéziai gól után Bóka bal szélről ziccer gól. 18-15 ide.

Majd gyors gólváltás után 19-16. A magyar gólt újra Lékai Máté lőtte, és közben megsérült a combja. Székely bravúr.

36. percben Bodó bődületes góljával 20-16 ide. Négy gól a különbség először.

38. percben Bánhidi kapott két perced kiállítást. Nagy Laci adta el a labdát és szerencsére az üres kapu mellé lőttek a tunéziaiak.

39. percben Balogh újra a pályán és Lékai Balogh kínai figura végén, gól! 21-16, öt gól különbség.

41. percben Tunézia időt kért.

42. perc Boughami révén gól a bal szélről, 21-17

43. perc Bodó átlövés gól 22-17, majd Székely bravúr.

43. perc Balogh 8. góljával 23-17

15 perc van hátra és 6 gól a különbség.

47. perc újabb Székely védés.

49. perc Hét gólra növeltük az előnyünket bal szélről Bóka újabb góljával 24-17

A utolsó percekben Székely bravúrt bravúrra halmozott, és ha el is rontottunk néhány támadást nem forgott veszélyben a győzelem. Székely Marci 39%-kal védett és sokat tett hozzá a csapat teljesítményéhez. Balogh Zsolt szenzációsan játszott és óriási szerepe volt a győzelemben.

57. percben Bánhidi harcolt ki egy hetest, Balogh belőtte és ez volt kilencedik gólja!!!

Győztünk: Magyarország-Tunézia 26-21

Fel