Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Ukrán válogatott középpályást szerződtetett a MOL Fehérvár

A MOL Fehérvár FC labdarúgóklub leigazolta az ukrán válogatott Jehven Makarenkót.

    A 30 éves középpályás tagja volt hazája nemzeti csapatának a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, ahol az ukránok a negyeddöntőben búcsúztak a később ezüstérmes angolokkal szemben.


    „Boldog vagyok, hogy egy ilyen ambiciózus klubnál számítanak rám, próbálok beilleszkedni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A magyar bajnokságról egyelőre annyit tudok, amit az itt szereplő ukrán játékosoktól hallottam, vagyis hogy jó és érdekes, ugyanakkor nem könnyű liga” – nyilatkozta Makarenko a MOL Fehérvár FC honlapján.


    „A klub célja, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljünk majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalatuk van. Jevhen Makarenko játszott már a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, és legutóbb az Európa-bajnokságon is. Olyan típusú labdarúgó, aki azonnal be tud épülni a csapatba, és biztos vagyok benne, sokat hozzátesz majd ahhoz, hogy a középpályás játékunk erősebbé váljon” – mondta Sallói István sportigazgató.


    A 14-szeres válogatott Makarenko az Anderlecht játékosaként a legutóbbi idényben a szintén belga Kortrijk csapatában játszott, korábban a Dinamo Kijev labdarúgója volt.

Fotó: MOL Fehérvár FC

Fel