Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Sorozatban ötödször kapott ki az MTK

Az MTK Budapest hazai pályán kikapott a Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában szombaton.

    A fővárosi csapat sorozatban a negyedik mérkőzésén szenvedett 1-0-s vereséget, összesen pedig egymás után az ötödik bajnokiján maradt alul. Ráadásul mivel a DVTK és a Kisvárda is nyert, az MTK már csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a kieső helyen álló diósgyőri együttest a tabellán.
     A Mezőkövesd megszakítás nélkül négy elveszített mérkőzés után ünnepelhetett ismét győzelmet idegenben, ezzel pedig bebiztosította az élvonalbeli tagságát.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

1


 MTK Budapest:
     
Horváth L. – Katona, Balogh B., Pintér, Szelin (Banahene, 31.) – Vogyicska (U. Diallo, 80.), Kanta – Lencse, Bognár I., Vass P. (Kulcsár, 62.) – Torghelle

 Mezőkövesd:
  
Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Eperjesi – Meszki – Vajda (Moutari, 62.), Bertus, Cseri (Koszta, 78.), Pekár (Szalai A., 89.) – Drazic

    Az MTK tíz perccel a kezdés után vette át az irányítást, de támadásait nem tudta lövésekkel befejezni, így a vendégek kapujára nem jelentett veszélyt. A 30. percben Szelint sérülés miatt veszítette el a házigazda csapat, a kényszerű csere pedig megtörte a lendületét. A mezőkövesdiek kijöttek a szorításból, és sarokrúgásokat követően még helyzetük is adódott. Gól azonban nem született.  

2
    A fordulás után szinte azonnal megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Cseri beadása után Pekár lőtte estében a kapuba a labdát. A folytatásban a hazaiak mezőnyfölényt harcoltak ki, a helyzetek viszont elmaradtak. A fővárosi kék-fehérek a stabilan védekező mezőkövesdi védelmet nem tudták feltörni, így a tavaszi szezonban már az ötödik hazai vereségüket szenvedték el.

3

Tabella

Fel