Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Portugál vezetőedző irányítja a Kisvárdát

A portugál Joao Janeiro lesz a következő idényben a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good vezetőedzője.

    A klub honlapjának csütörtöki híre szerint a 39 éves tréner a 2018/19-es szezonban Szegeden volt edző, így nem ismeretlen számára a magyar bajnokság.


    Janeiro korábban hazájában több klubnál másodedzőként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, de az Egyesült Államokban is vállalt munkát.


    Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója azt mondta, korábban is kapcsolatban állt a szakemberrel, akinek folyamatosan követte a futballról alkotott filozófiáját, és elemzéseket is kért már tőle.


    „Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak” – indokolta a döntést a sportvezető, aki szerint szeretnének az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra.


    Révész kiemelte, Janeiro munkáját a klub akadémiájának szakmai igazgatója, Szentes Lázár fogja felügyelni.


    A Kisvárda az OTP Bank Liga előző idényében Supka Attila vezetésével ötödik lett.

Fotó: Kisvárda FC

Fel