Connect with us

Magyar Foci

Labdarúgó NB I – MLSZ-szóvivő: szakmai szempontból fontos a korai folytatás

Labdarúgó NB I – MLSZ-szóvivő: szakmai szempontból fontos a korai folytatás


Sportszakmai szempontból fontos, hogy már a hétvégén folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga – az MLSZ szóvivője szerint.

    Sipos Jenő az M4 Sport Sporthíradójában pénteken emlékeztetett rá, már Magyarországon is vannak olyan pályák, stadionok, amelyek alkalmasak arra, hogy a téli időjárásban is lehessen mérkőzéseket játszani, és a megszokottnál korábbi folytatást illetően fontos a szakmai szempont is.


    “Látjuk, hogy Európában már javában zajlanak a bajnokságok, játsszák a tétmérkőzéseket a csapatok. Magyarországon a korábbi időszakban mindig hosszabb volt a téli szünet és ez már hátrányt jelentett esetleg a válogatott szempontjából. Kevesebb mérkőzés volt a játékosok lábában, így viszont elkezdődik a szezon, hétről hétre játszhatják a tétmérkőzéseket” – mondta Sipos Jenő, hozzátéve, hogy nem sokkal ezután beindul a Magyar Kupa küzdelemsorozata is.

Fotó: DVSC


    Emlékeztetett rá, hogy a válogatottnak március végén Európa-bajnoki pótselejtezőt kell játszania, és hangsúlyozta: egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban lesznek addigra a játékosok.


    “A visszajelzések alapján a szurkolók is szívesebben néznek tétmérkőzéseket ebben az időszakban is, mint felkészülési mérkőzéseket” – tette hozzá.


    A szóvivő kiemelte, fontos hogy jó, izgalmas összecsapások legyenek, “mert az izgalmas bajnokság azt jelenti, hogy nagyobb teljesítményre vannak késztetve a játékosok”.


    A nemzetközi kupaszereplést szem előtt tartva lényegesnek nevezte, hogy szerepeljenek minőségi külföldi játékosok is a bajnokságban, de hangsúlyozta, emellett nagyon fontos, hogy minél több fiatal magyar kapjon lehetőséget.


    A hideg időre vonatkozóan közölte: semmilyen jelzést nem kaptak, hogy bárhol is halasztani kellene mérkőzést a hétvégi fordulóban.


    A nyári Eb-t illetően megemlítette, hogy sokan érdeklődnek a jegyvásárlási lehetőségekről. Emlékeztetett rá, hogy az európai szövetség több fázisban értékesíti a jegyeket, volt egy nyári szakasz, amikor “vakon” lehetett jegyeket vásárolni, akkor még nem lehetett tudni, mely csapatok juthatnak ki, majd decemberben a már résztvevő csapatok drukkerei regisztrálhattak.


    “Legközelebb majd akkor lehet a jegyértékesítésről beszélni, ha lezajlottak a pótselejtezők. A magyar válogatott esetében is április elején, abban az esetben, ha sikeresek lesznek a mérkőzések” – tette hozzá.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Foci