Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Mezőkövesdi vereségével kiesett a Haladás – További eredmények

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kiesett az élvonalból, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

    A Haladás legutóbb 2002-ben búcsúzott az első osztálytól, 2008 óta volt tagja az NB I-nek.

OTP Bank Liga, 32. forduló programja:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

1


Mezőkövesd Zsóry FC:
    
Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Eperjesi – Szeles, Bertus (Iszlai, 59.) – Cseri (Szalai A., 84.), Pekár, Vajda (Moutari, a szünetben) – Drazic

 Szombathelyi Haladás:
    

Király (Rózsa, 20.) – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Németh Má. (Gaál, 53.), Golodjuk (Ofosu, 72.), Rui Pedro, Ivanov – Funsho

1

    A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben.
    A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.
     Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

2

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)

1

MOL Vidi FC – MTK Budapest FC 4-2 (1-1) 

1

Tabella

1

Fel