Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Megint győzött a Kisvárda

A Kisvárda 2-1-re nyert a vendég Gyirmót ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

    A hazai csapat, amely a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta le, a címvédő Ferencváros idegenbeli legyőzése után gyűjtötte be ismét a három pontot.    
    
    OTP Bank Liga, 2. forduló:
Kisvárda Master Good-Gyirmót FC Győr 2-1 (1-1)

Kisvárda, 2022 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Melnyik (32.), Bumba (56.), illetve Varga B. (35.)
    sárga lap: Slimovic (90+4.), illetve Radics (23.), Zeke (51.), Varga B. (61.)
    kiállítva: Ötvös (45.)
    
    Kisvárda:
   
Dombó – Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni – Melnyik (Gosztonyi, 90.), Slimovic – Ötvös – Navratil (Karabeljov, 67.), Mesanovic (Nagy M., 74.), Bumba

    Gyirmót:
    
Hársfalvi – Major (Hasani, 85.), Ene, Széles, Zeke – Herjeczki (Simon A., 60.), Nagy P., Vass Á. (Heffler, 63.), Radics, Medgyes – Varga B. (Lencse, 63.)

    Nem esett egymásnak a két csapat, negyedóra elteltével azonban a hazaiak enyhe mezőnyfölénybe kerültek, a vendégek pedig többnyire ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. A játékrész közepén intenzívebbé vált a mérkőzés, mindkét oldalon akadt egy lesen elakadt veszélyes támadás, de egyébként nem alakult ki komoly helyzet. Bő fél óra elteltével jutottak vezetéshez a kisvárdaiak, akik ekkor éppen egy gyirmóti akciót megakasztva kontrából voltak eredményesek. Nem sokáig örülhettek azonban: szabadrúgás után csúsztatásból gyorsan egyenlített a vendégcsapat.


    A félidő hajrájában Ötvös sárga lapot kapott, majd videoelemzést követően a játékvezető ezt visszavonta, és pirosat mutatott fel, mert a hazaiak középpályása beletalpalt Nagy vádlijába.


     A második félidőből tíz perc telt el, amikor visszavette a vezetést az emberhátrányban játszó Kisvárda. Ezután sokat támadott a Gyirmót, akadtak is egyenlítési lehetőségei, de ezekkel nem tudott élni. Egyre jobban betömörült saját kapuja elé a hazai együttes, és szervezetten védekezve őrizte az eredményt.

Fotó: Kisvárda FC.

Fel