Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Kikapott Diósgyőrben a Vidi, Debrecenben nyert a Kisvárda

A bennmaradásért küzdő Kisvárda 3-1-re győzött a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 31. fordulójában.
A már biztos második Vidi egygólos vereséget szenvedett szombaton a kiesés elkerüléséért küzdő Diósgyőr vendégeként.

OTP Bank liga, 31. forduló:
Diósgyőri VTK – MOL Vidi FC 2-1 (1-0)

1


 Diósgyőri VTK:
    
Antal – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov (Bacsa, 45+1.), Márkvárt, Szabó B., Tajti (Juhar, 79.) – Hasani (Géringer, 91.), Prosser

MOL Vidi FC:
    
Kovácsik – Nego, Stopira, Elek, Tamás K. – Kovács I., Nikolov (Berecz, 82.), Pátkai, Milanov (Huszti, 71.) – Hodzic (Scepovic), Futács 

    A kontrából született gyors hazai gól után a vendégek irányították a játékot, amely jobbára a Diósgyőr térfelén folyt. A félidő közepétől a Vidi több teret engedett ellenfelének, ezzel együtt egyik kapu előtt sem alakult ki igazán veszélyes helyzet, egyszer azonban – Futács 17 méteres lövése után – a kapufa segítette ki Antalt.

2
    A fordulást követően, egy szöglet után gyorsan ledolgozták hátrányukat a székesfehérváriak, majd a folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, majd a hajrához közeledve ismét a házigazdák jutottak vezetéshez. A záró negyedórában a Diósgyőr – amely az utolsó percekre a második sárga lapját begyűjtő Szabó Bence kiállítása miatt emberhátrányba került – jobbára már csak az eredmény tartására törekedett, s végül sikerrel járt.

3

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 1-3 (1-0)

1

DVSC:
Nagy S. – Kinyik (Kusnyír, a szünetben), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csőzs, Tőzsér, Haris (Varga K., 70.) – Szécsi, Takács T. (Zsóri, a szünetben)
Kisvárda:
Felipe – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Marcolini, Karaszjuk – Gosztonyi (Hugo Seco, 67.), Cukalasz, Grozav (Sassá, 83.) – Ilic (Horváth Z., 62.) 

2
    Hamar, a kilencedik percben vezetéshez juthatott volna a hazai együttes, Szécsi fejesénél azonban a keresztléc mentett. A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így itt is, ott is adódtak lehetőségek. A DVSC a félidő hajrájában egy szép Szécsi-lövés után szerezte meg a vezetést.     A szünet után nem sokat kellett várni a vendégek egyenlítő találatára, Grozav a Gosztonyi lerántásáért megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette. A román játékos később újabb gólt szerzett, sőt a hosszabbításban megszületett a harmadik kisvárdai gól is, így a kiesés elől menekülő együttes elvitte a három pontot a harmadik helyre pályázó hazaiaktól. Forrás: MTI

3Fel