Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Fordított az Újpest Pakson

A kiesés ellen küzdő Újpest hátrányból fordítva meglepetésre kétgólos győzelmet aratott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

    Az ebben az idényben a mezőny egyik legjobb hazai mérlegével rendelkező tolnaiak 2015 októbere óta nyeretlenek a lila-fehérek ellen.


OTP Bank Liga, 23. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-0)

Paks, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Gévay (25.), illetve Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály P. (92.)
    sárga lap: Gévay (89.), illetve Beridze (22.), Croizet (39.), Csongvai (71.)
    
    Paksi FC:
    
Rácz – Tamás O., Böde, Gévay – Osváth, Papp K., Bognár I. (Sajbán, 68.), Bertus – Hahn, Ádám (Lenzsér, 57.), Haraszti (Nagy R., 57.)

    Újpest:
  
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski – Pauljevic, Croizet (Csongvai, 70.), Mitrovic, Onovo, Antonov – Beridze (Szakály P., 88.), Stieber Z. (Bacsa, 77.)

    Az első bő húsz perc mezőnyjátékkal és sok hibával telt, egyetlen kapura lövést sem rögzíthettek a statisztikusok. Ezt követően aztán két percen belül előbb a paksi, majd az újpesti térfélen alakult ki veszélyes helyzet szabadrúgás után, s utóbbiból gól is született. Vezetése tudatában nagyobb területet adott ellenfelének a hazai csapat, de a vendégek ekkor még nem tudták kihasználni a többször is bizonytalankodó paksi védelem megingásait.


    A szünet után azonban jött az egyenlítés, majd nem sokkal később – Beridze okos góljával – a fordítás is. A Paks nem tudott felpörögni, támadásban csak erőlködött, a védelme pedig továbbra is gyengén teljesített. A hajrában felívelésekkel próbálkoztak a hazaiak, de nem jártak sikerrel, csak egy kapufáig jutottak Böde révén, a másik oldalon pedig a csereként beállt Szakály Péter az utolsó pillanatokban bebiztosította az újpesti győzelmet.

Fel