Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Folytatta veretlenségi sorozatát a Mezőkövesd

A Mezőkövesd hazai környezetben 2-1-re nyert az utolsó előtti helyen álló Budafok ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. Pintér Attila együttese ezzel már 13 mérkőzés óta veretlen az élvonalban.


    OTP Bank Liga, 26. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)

Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Berke
    gólszerzők: Cseri (14.), Vojtus (60.), illetve Kovács D. (37. – 11-esből)
    sárga lap: Martic (22.), Vojtus (64.), illetve Jagodics (82.)

    Mezőkövesd:
    
Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Nagy D. (Karnyickij, a szünetben), Rui Pedro (Vojtus, a szünetben), Martic, Besirovic – Jurina (Kavtaradze, 68.), Cseri (Neszterov, 81.)

    Budafok:
    
Bese – Huszti A. (Iharos, 81.), Jagodics, Romic, Medgyes – Filkor, Oláh B. – Skribek, Csonka (Szabó M., 63.), Ihrig-Farkas (Zsóri, 63.) – Kovács D.

    Pintér Attila együttese nagy fölényben futballozott az első félidőben és megérdemelten is szerzett vezetést, azonban a vendégek szinte a semmiből egy büntetőből egyenlítettek nem sokkal a szünet előtt.


    A fordulást követően is a hazaiak játszottak veszélyesebben, Cseri fejesénél csak a kapufa mentette meg a budafokiakat. Nem sokkal később azonban már újra vezetett a Mezőkövesd, az első gólhoz hasonló tetszetős jobb oldali akció végén Vojtus volt középen a befejező. A szlovák légiósnak ez volt az első gólja a magyar élvonalban. A Budafoknak a hajrában sem volt lehetősége az egyenlítésre, így a Mezőkövesd magabiztos győzelmet aratott.

Fel