Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Fehérvári siker a Várkertben

 A MOL Fehérvár FC kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

    A második helyen álló székesfehérváriak megőrizték idegenbeli veretlenségüket ebben az idényben: két döntetlen mellett ez volt a hatodik diadaluk. A Kisvárda továbbra is nyeretlen a Fehérvár ellen: egy pontosztozkodás mellett negyedszer kapott ki.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Kisvárda, v.: Berke
    gólszerzők: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.)
    sárga lap: Lucas (16.), Hej (56.), Hugo Seco (83.), illetve Pátkai (58.), Rus (86.), Musliu (86.)
    
Kisvárda Master Good:
    
Zöldesi – Hej, Kravcsenko, Rubus, Protic – Lucas, Karaszjuk (Bumba, 71.) – Gosztonyi (Hugo Seco, a szünetben), Cukalasz, Kovácsréti (Tischler, a szünetben) – Grozav
    
MOL Fehérvár FC:
    
Kovácsik – Stopira, Musliu (Fiola, 92.), Juhász R., Rus – Pátkai, Elek – Nego, Kovács I., Petrjak (Nikolov, 75.) – Futács (Milanov, 89.)
    
    Kifejezetten izgalmasan kezdődött az összecsapás, ugyanis előbb betalált a Kisvárda, de a gólt les miatt nem adta meg a játékvezető, majd néhány perc múlva a Fehérvár kerülhetett volna előnybe, azonban Futács elhibázta a ziccert. A kezdeti adok-kapok után valamelyest a hazaiak voltak aktívabbak, viszont védeni valója mégis csak a kisvárdai kapusnak volt. Az idő múlásával teljesen kiegyenlítetté vált a küzdelem, a fehérváriak kissé váratlanul szereztek vezetést a szünet előtt Rubus öngóljával, ugyanis a védő szerencsétlenül ért labdához, amikor becsúszva próbált menteni a beadásra jó ütemben érkező Futács elől.


    A második félidő legalább olyan jól kezdődött a vendégek számára, mint ahogy az első befejeződött, mivel Pátkai fejesgóljával megduplázták előnyüket. A Kisvárda egy ideig még próbálkozott, de lassacskán hitehagyottá vált, így a megnyugtató vezetés birtokában egyre magabiztosabban futballozó Fehérvár egyértelműen átvette az irányítást, és csak a pontatlan befejezések, illetve Zöldesi védései miatt nem tudott újabb gólt lőni. Egy ízben Elek távoli bombájánál pedig a keresztléc mentett. A hosszabbítás egyetlen érdemleges pillanata a válogatott Fiola Attila becserélése volt, aki hosszú sérülés után tért vissza.

Fel