Connect with us

Magyar Foci

Labdarúgó NB I – Csúszik a videóbíró bevezetése

Labdarúgó NB I – Csúszik a videóbíró bevezetése


A koronavírus-járvány miatt a labdarúgó OTP Bank Liga következő idényében még nem vezetik be a videobírót (VAR).

    Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy az MLSZ elkötelezett a rendszer bevezetésével kapcsolatban, a lehetőségeken belül a legkorábban szeretnék alkalmazni az új technológiát.  Indoklása szerint elsősorban az okozza a csúszást, hogy a technikai berendezések olyan országból érkeznek, amelyet jelentősen sújtott a világjárvány.


    “Reálisan a 2021/22-es szezonban kerülhet bevezetésre a technikai újítás” – jelentette ki Sipos, aki hozzátette, a VAR bevezetéséhez sok szakember továbbképzésére is szükség van, de a jelen helyzetben ezeket az oktatásokat sem lehet megtartani, ezért sem tartható az eredetileg tervezett időpont.


    Az MLSZ a 2020/21-es szezon folyamán szerette volna bevezetni a VAR-t, egy márciusi háttérbeszélgetés alkalmával Vági Márton főtitkár elmondta, a klubok egyetértésével döntöttek az alkalmazásáról. Ahogy fogalmazott: a csapatok jobban szorgalmazták, mint a szövetség.


    Az akkori beszámoló szerint két típusa van a VAR-nak, a centralizált és a decentralizált, az MLSZ az utóbbi mellett döntött az infrastrukturális lehetőségek miatt. Ebben az esetben összesen négy kisbusz áll rendelkezésre, amelyekben két játékvezető és egy operátor ül majd. A 14 lehetséges szolgáltatóból hat jelentkezett a magyar pályázatra, s végül januárban döntöttek a győztesről. A VAR-t 12 kamerás magas színvonalú videós rendszer segíti majd.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Foci