Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Budafoki győzelmével bennmaradt a Honvéd, búcsúzik a DVTK

A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a sereghajtó Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

    A kispestiek ezzel a győzelemmel bebiztosították élvonalbeli tagságukat, illetve egy fordulóval a zárás előtt az is eldőlt, hogy a budafokiak mellett a Diósgyőr lesz a másik kieső.


    OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)

Budafok, v.: Vad II
    gólszerző: Mezgrani (53.)
    sárga lap: Oláh (76.), Zeke (88.), illetve Bőle (23.), Aliji (62.)

    Budafok:
    
Kovács Z. – Margitics (Huszti A., 56.), Jagodics, Oláh, Zeke – Filkor, Micsinai (Csonka, 80.) – Ihrig-Farkas (Kulcsár K., 68.), Kovács D., Medgyes (Lőrinczy, 80.) – Takács R. (Skribek, 80.)
 
    Budapest Honvéd:
    
Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji (Uzoma, 86.) – Kamber – Bőle (Szendrei, 63.), Gazdag, Hidi, Nagy D. (Balogh N., 63.) – Eppel (Kesztyűs, 75.)
 
    Az első félidőben mindkét csapat aktív volt mezőnyben, de a pontosabb vendégek helyzeteket is kidolgoztak. A hazaiak csupán a játékrész közepén és végén veszélyeztették Tujvel kapuját egy-egy alkalommal.


    A szünet után azonnal kapujához szegezte ellenfelét a nagy intenzitással kezdő Honvéd, és az 53. percben Mezgrani távoli átlövésével megszerezte a vezetést. Lendületben maradt a vendégcsapat, de nem tudta növelni az előnyét, és a félidő derekán kijött a szorításból a hazai együttes. A hátralévő időben a kapuk nem forogtak veszélyben, mert a Budafok hiába igyekezett, a Honvéd fegyelmezett mezőnymunkával biztosan őrizte meg előnyét.


    A Budafok kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken nyolcadszor szenvedett vereséget.

Fel