Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Az Újpest ötgólos meccsen nyert, Rogan edző távozik

Az Újpest FC úgy győzte le 3-2-re a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen, hogy háromszor jutott egygólos előnyhöz, a vendégek pedig csak kétszer tudtak egyenlíteni.


OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
    gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62., 65.), illetve Könyves (41.), Favorov (64.)
    sárga lap: Tallo (45.), Perosevic (81.), Csongvai (85.), Gigic (90.)

    Újpest:
    
Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov – Csongvai, Mitrovic – Simon, Beridze (Bacsa, 75., Ristevski, 86.), Perosevic – Tallo (Gigic, 89.)

    ZTE:
    
Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó, Favorov, Sankovic (Vass P., 86.), Bedi, Gergényi (Tajti, 63.) – Könyves (Koszta, 75.), Zimonyi (Babati, 63.)
 
    A kezdés után tíz percig az Újpest kezdeményezett, de a vendégek rendezték soraikat, és kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó, amely során a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékosok mindkét oldalon inkább a védekezésre összpontosítottak, a támadásokra kevés energiájuk maradt. A 35. percben váratlanul, egy szöglet után Csongvai fejesével szerzett vezetést a házigazda, majd a 41. percben egy visszatámadás után a Banait megzavaró Könyves 17 méteres lövésével a vendégek is eredményesek tudtak lenni.


    Zalai lehetőségekkel kezdődött a második félidő, amelynek közepén három perc alatt három gól született: Tallo kétszer is fejjel vette be a vendégek kapuját, miként közte Favorov is a hazait. Az utolsó húsz percben beszorult saját térfelére az Újpest – csupán néhány, igaz veszélyes kontrát vezetett -, de hiába támadott a ZTE, játékosai sokszor kapkodtak, pontatlanok voltak, így harmadszorra már nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat. A 89. percben Favorov kapás lövését bravúrral védte Banai.


    Az Újpest az ötödik győzelmét aratta a bajnoki szezonban, nyolcadik hazai fellépésén a harmadikat. A legutóbbi tizenegy, ZTE elleni összecsapásából a hetediket nyerte meg a lila-fehér gárda, három döntetlen és egy vereség mellett.

A meccs utáni interjú közben Predrag Rogan edző elmondta, hogy távozik a kispadról. Azt, hogy ez az ő döntése volt-e, vagy leváltották, az nem derült ki. Egy biztos, a felkészülést már új szakmai vezetővel kezdi meg az Újpest!

Fel