Labdarúgás

Labdarúgó NB I – A Puskás magabiztosan verte a Budafokot

A Puskás Akadémia 3-0 arányban legyőzte a vendég Budafokot szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, ezzel megelőzte a fővárosiakat a tabellán.


    OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE 3-0 (1-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Pillók
    gólszerzők: Knezevic (39.), Mance (58., 72.)
    sárga lap: Nagy Zs. (36.), Szolnoki (79.)

    PAFC:
    
Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Urblík, Plsek – Slagveer (Weslen Júnior 75.), Knezevic, Kiss T. – Mance

    BMTE:
    
Póser – Margitics, Nikolic, Vaszicsku (Khiesz 22.), Kirják – Oláh B., Micsinai – Skribek (Takács R. a szünetben), Kulcsár K. (Zsóri 60.), Ihrig-Farkas (Szabó M. a szünetben) – Kovács D. (Lőrinczy 77.)

    A mérkőzés első félórája felcsúti fölényt hozott, a hazaiak több ígéretes lehetőséget alakítottak ki a vendégek kapuja előtt. A felforgatott kezdőcsapattal pályára lépő Budafok az első félidő vége felé mutatott először életjeleket, főként szabadrúgásból, illetve szögletből voltak veszélyesek, mégis hátrányba kerültek egy védelmi hiba után.


    Fordulást követően cserékkel frissített a Budafok, kevés eredménnyel. A felcsúti gárda Antonio Mance révén két újabb gólt ért el, miközben Luciano Slagveer két nagy helyzetet is elpuskázott, így a hazaiak magabiztos előnnyel várták a hajrát. A vendégek támadtak a szépítő gólért, de nem jártak sikerrel, miközben a Puskás Akadémia további próbálkozásai rendre célt tévesztettek.

Fotó: Nemzeti Sport – Török Attila

Fel