Labdarúgás

Labdarúgó NB I – A Mezőkövesd előrelépett, a Paks hátrébb csúszott

A Mezőkövesd saját stadionjában 4-3-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

    Vasárnapi sikerükkel a hazaiak a tizedikről a nyolcadik helyre léptek előre, míg a vendégek, akik 13 kör után harmadikak voltak, hátrébb csúsztak.
    
OTP Bank Liga, 14. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 4-3 (2-1)

Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Bognár
    gólszerzők: Karnyicki (20.), Besirovic (39.), Vutov (52.), Pillár (79.), illetve Ádám (37., 57., az elsőt 11-esből), Bognár (93.)
    sárga lap: Vadnai (51.), Neszterov (59.), Szappanos (66.), Pillár (73.), Besirovic (83.), Jurina (95.), illetve Szakály (66.), Kulcsár (71.), Osváth (73.)

    Mezőkövesd:
    
Szappanos – Farkas, Karnyicki, Pillár, Neszterov – Besirovic, Berecz, Cseri (Martic, 65.), Vadnai (Vajda, 89.) – Szerderov (Vutov, 51.), Nagy D. (Jurina, 65.)

    Paks:
   
Hegedüs – Szélpál, Böde (Kulcsár, 13.), Gévay (Haraszti, a szünetben) – Osváth (Csősz, 76.), Kulcsár, Balogh (Szakály, a félidőben), Szabó – Bognár, Ádám, Sajbán (Nagy R., 68.)

    Mozgalmas első félidőt produkált a két csapat. Határozottan kezdett a Mezőkövesd, 45 másodperc elteltével a kapufát találta el Nagy Dániel, majd a hatodik percben újabb nagy helyzet adódott a hazaiak előtt. A vezetést egy távoli lövéssel szerezték meg nem sokkal az után, hogy a vendégeknél a megsérült Bödét le kellett cserélni. Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de kapura veszélyesebben futballozott a Mezőkövesd, így némiképp váratlanul jött az egyenlítés. A vendégek büntetőből voltak eredményesek, melyet Sajbán harcolt ki azzal, hogy a 16-oson belül cselezgetett és akasztották. Az összességében veszélyesebben támadó hazaiak azonban nagyon gyorsan ismét magukhoz ragadták a vezetést.


    A második félidő elején pedig még kedvezőbb helyzetbe kerültek, pár másodperccel beállása után Vutov élt egy nagy lehetőséggel. Nem nyugodhattak azonban meg a mezőkövesdiek, mert hamar jött a szépítés, majd a Paks nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A vendégeknél Ádám Martin két gólt szerzett, de hiányzott a támadó alakzatból a góllövőlista éllovasa, Hahn János, aki betegség miatt nem játszhatott.


    A hajrában ismét eredményes Mezőkövesd megérdemelten nyert, mert sok helyzetet alakított ki, és a 13 mérkőzésen szerzett tíz góljához ezen az egy mérkőzésen négyet tett hozzá. A Paks ezúttal nem volt annyira szervezett, mint a korábbi hetekben, és bár a ráadásban még szépített, pont nélkül maradt.

Fel