Labdarúgás

Labdarúgó NB I – A Honvéd legyőzésével rajtolt a DVTK

A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte a Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonja nyitófordulójának vasárnapi játéknapján.


OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Miskolc, 6139 néző, v.: Bognár
Gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N’Gog (37., 11-esből)
Sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)

M

Diósgyőri VTK:
    
Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Adukor – Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 57.), Tajti (Szabó B., 80.) – Prosser


Budapest Honvéd:
 
Berla – Niba, Batik, Kamber, Ikenne-King, Uzoma (Cipf, 77.) – Gazdag (Kukoc, 34.), Kesztyűs, Banó-Szabó – Kulacs (Moutari, 71.), N’Gog

M

    A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést egy miskolci szempontból teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből. A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből, amelyet úgy tűnt, kissé “könnyű síppal” fújt be a játékvezető.
    A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.
    A kispestiek 2016 nyarán nyertek legutóbb a DVTK vendégeként, azóta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik vereségük.

Tabella:

T

Fel