Labdarúgás

Labdarúgó Eb-selejtező – Az UEFA helyben hagyta a magyarok büntetését

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága jóváhagyta a magyarok büntetését, amelyet azért szabott ki a fegyelmi testület, mert a szurkolók egy csoportja rasszista magatartást tanúsított március 21-én a Szlovákia-Magyarország (2-0) selejtezőmérkőzésen.

    Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint így érvényben marad a szankció, miszerint a két hét múlva sorra kerülő Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőt a lehetségesnél háromezerrel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen. Emellett az MLSZ-nek 18 500 eurós pénzbüntetést kell fizetnie, illetve meg kell térítenie a szurkolók által a nagyszombati stadionban okozott károkat a rendező szlovák szövetség felé. Ezek költsége közel 30 ezer euró.

Fotó: MLSZ


    Az MLSZ tájékoztatása szerint a mérkőzés alatt egyes magyar szurkolók több tucatnyi széket felgyújtottak, súlyosan megrongáltak, szétverték a mosdóhelyiségeket. A nézőtéren a magyar szektorban több alkalommal pirotechnikai eszközöket használtak, minősíthetetlenül szidalmazták a szlovákokat, valamint a magyar szektorba beengedett lengyel szurkolók egy tiltott tartalmú neonáci molinót helyeztek ki.
    Ahogyan az MLSZ fogalmaz: “a büntetésnek további sajnálatos hatása is lesz, a Szlovákiában felelőtlenül viselkedő kis csoport miatt Magyarország visszaesőnek számít, így újabb kihágás esetén ennél súlyosabb büntetést kap a magyar fél, rasszista magatartás esetén a teljes stadion bezárása várható.”

Fel