Labdarúgás

La Liga: Legyőzte a Levantét a Barcelona, és ezzel bajnok

A spanyol bajnokság hajrájában a Barcelona a Levante csapatát fogadta a Camp Nouban. Ha nyer a Barca, akkor már ma bajnok lesz!

Nyert a Barcelona, nehezen de nyert Messi góljával, és ezzel megnyerte a 2018/19-es spanyol bajnokságot. Idén meglehet a triplázás a Barcelonának, a BL-ben elődöntős a csapat, a Spanyol Kupában is döntős, a bajnokság pedig már ma megvan.


Előnyük három fordulóval a bajnokság zárása előtt kilenc pont, de jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően az Atlético Madrid már biztosan nem végezhet előttük, mivel a Barcelona házigazdaként 2-0-ra legyőzte a fővárosiakat, vendégként pedig 1-1-et ért el.
    A találkozót az ötszörös aranylabdás Lionel Messi döntötte el, a félidőben csereként lépett pályára, majd a 62. percben belőtte a találkozó egyetlen gólját. 
    A Barcelona a harmadik fordulóban állt a tabella élére, és két rövid megszakítást követően – a 8. és 13. kör után a Sevilla szorította le a második helyre – azóta is az első helyen volt.
    Az elmúlt 15 kiírásban ez volt a katalánok tizedik aranyérme, a Real Madrid ebben az időszakban négyszer, az Atlético Madrid egyszer ünnepelhetett bajnoki címet.

A meccs nehezen indult a hazaiaknak, és igazán nagy helyzetet csak az első félidő felénél láthattunk. Coutinho és Suarez a félidő második felében többször gólhelyzetbe került, de valami mindig közbejött és elmaradt a Barca vezetés. Nagy fölényben focizott a katalán alakulat, szerették volna minél hamarabb eldönteni a csatát , azonban csak Messi beállásával lett meg az az átütőerő a Camp Nou legényeinek támadásaiban, amivel meg is tudta szerezni a vezetést és a győzelmet is a csapat. Messi nagyon jól játszott, és újra hatalmas szerepe volt a győzelemben. A meccs végén még majdnem borsot tört a Levante a Barca orra alá, de nagy szerencsével a kapufáról lecsorgó labdát Ter-Stegen megfogta. Ezzel bajnok a Barcelona.

Meccs

Csapatok

Csapatok

Kommentár

Tabella

Fel