Connect with us

Spanyol Foci

La Liga: Egy orosz játékos magángéppel szökött haza

La Liga: Egy orosz játékos magángéppel szökött haza


A Celta Vigo orosz labdarúgója, Fedor Szmolov súlyosan megsértette a Spanyolországban érvényben lévő szigorú kijárási korlátozást, illetve klubja és a La Liga szabályait, mivel egy magángépen elutazott, és hazatért Oroszországba. MTI

A 30 éves csatár – sajtóértesülések szerint – mindezt azzal indokolta, hogy meg akarta látogatni a menyasszonyát, Marija Jumasevát, aki Borisz Jelcin néhai orosz elnök unokája, és áprilisban ünnepli a 18. születésnapját.

A Celta Vigo közölte: Szmolov többször is engedélyt kért a hazatérésre, amit nem adhatták meg neki, ennek ellenére távozott, de útja során tartotta velük a kapcsolatot, illetve ígéretet tett, hogy hamarosan visszatér.

Spanyolországban egyébként bírálták a spanyol labdarúgóligát, amely felszólította a klubokat, hogy küldjék kényszerszabadságra futballistáikat, mivel a koronavírus-járvány miatt szünetelnek a versenysorozatok.

A liga szerint erre azért lenne szükség, mert nem született megállapodás a fizetéscsökkentés mértékéről. A játékosok közölték, hogy egyetértenek a csökkentéssel, de nem a liga által kívánt mértékben, illetve hozzátették, hogy a szervezetnek segélyalapot kellett volna létrehoznia a futballisták és a klubok számára.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Spanyol Foci