Labdarúgás

La Liga – A spanyol adóhatóság rászállt Ancelottira

Adósnak tekinti az illetékes spanyol hatóság a Real Madrid futballcsapatának régi-új vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, akitől 1,4 millió eurós hátralék kiegyenlítését követeli.

    Az El Mundo híre szerint az olasz szakember, akit június elsején neveztek ki a megállapodás szerint három évre a királyi gárda élére, 2013 és 2015 közötti madridi időszakában fizetett be a kelleténél kevesebbet az államkasszába, s a hatóságok nemcsak az 1,4 milliót várják tőle, hanem késedelmi kamatként még 23 ezer euróra is igényt tartanak.


    Az adóbűntett gyanújával előálló ügyészek szerint Ancelotti annak idején fizetéséből 10 százalékkal adózott, nem pedig a spanyol adószabályok által előírt 45 százalékkal.


    A 61 éves olasz szakvezető első madridi időszakában a Reallal spanyol Király Kupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágkupát is nyert. A szakember korábban a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította, 2019 decembere óta pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt, onnan szerződött újfent a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmeséhez, a távozó francia Zinedine Zidane utódjaként.

Fel