Labdarúgás

La Liga: A Barcelona nehezen nyert, a Real Madrid otthon égett

A La Liga hétvégi fordulójában a két elit klub a Barcelona és a Real Madrid is otthonában fogadta aktuális ellenfelét.

A Barcelona szombaton a Camp Nouban fogadta a Valladolid alakulatát és nyögvenyelős 1:0-ra tudott csak győzni. Messi két tizenegyest is rúghatott, azonban az elsővel ellentétben a másodikat kihagyta. Nem játszott meggyőzően a katalán sztár klub, de végül is hozta a kötelezőt és begyűjtötte a három pontot.

Fotó: Twitter

A Real Madrid vasárnap délben játszott a Girona csapatával a Bernabeu Stadionban Madridban. . A mérkőzés elején a Real akarta érvényesült és sok helyzetet dolgoztak ki, a folyamatos nyomásnak meg is lett az eredménye, mert egy jobb oldali Kroos beadásból lesgyanús szituációban Casemiro fejelt a Girona kapujába. 1:0 a Real Madridnak.

A második félidőben a katalán kis csapat nem törődött bele az óriás elleni vereségbe és szépen lassan egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. Az 58. percben Lucast lecserélte Solari Vinicius JR-ra.

Aminek meg is lett az eredménye és egyenlítettek, Ramos egy közeli lövést kézzel hárított és sárga lapja mellé, természetesen egy tizenegyest is kapott a Girona. A büntetőt Stuari belőtte és még hátra volt 25 perc a meccsből. Beállt Bale Casemiro helyére, és 8 perccel később Ceballos helyett Mariano.

A Real Madrid talán egy igazi veszélyes gólhelyzetet alakított ki, amikor Vinicius bal oldali lövése kevéssel kerülte el a Girona kapuját. A 75. percben megszerezte a győztes gólt Girona, egy beadás után Curtois a lövést egy ellenfél elé ütötte ki, aki közelről a kapuba fejelte a labdát 1:2 a Girona javára. Ramost második sárga lapja miatt kiállították a hajrában, ezzel gyakorlatilag el is szállt a Real egyenlítési esélye. A végén még Curtois kapus előrejövetelével okozott érdekes pillanatokat, de fejes fél méterrel mellé ment és vége lett a meccsnek. A Reál hátránya 9 pontra nőtt a Barcelona mögött, és visszacsúszott a tabella harmadik helyére az Atlético Madrid mögé.

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Fel