Connect with us

Európai Kosárlabda

Koronavírus – Véget ért a Sopron számára a női kosárlabda Euroliga

Koronavírus – Véget ért a Sopron számára a női kosárlabda Euroliga


Mivel a koronavírus veszélye miatt a Sopron Basket női kosárlabdacsapata nem utazott el a Schio elleni Euroliga-mérkőzésre, az európai szövetség (FIBA) 20-0-s végeredménnyel az olasz együttesnek adta a találkozót, és a magyar bajnok a kiállásért járó egy pontot sem kapta meg.

    A klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy a gárda a hetedik helyre került csoportjában, így befejeződött számára a szereplés a nemzetközi porondon.


    A Sopron az Euroliga alapszakaszának a 14., utolsó fordulójában találkozott volna a Schióval szerda este, a FIBA semleges pályaként szlovéniai helyszínt javasolt a találkozó lebonyolítására, de a magyar bajnok Ljubljanába sem utazott el, ugyanis nem kívánta vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.


    A Sopronnak egy győzelemmel lett volna még esélye továbbjutni a negyeddöntőbe.
    “Ahogy azt elmondtam már a saját döntésünk kapcsán is, számoltunk minden eshetőséggel. A döntést az Euroliga sorozat lezárulta után szeretném érdemben kommentálni. Dolgozunk tovább, a magyar bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmeire koncentrálunk” – nyilatkozta Török Zoltán ügyvezető.
1 Comment

1 Comment

  1. György

    február 27, 2020 at 11:42 du.

    Jól tették,hogy kizárták ezeket A BARMOKAT!!

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda