Connect with us

Kosárlabda

Koronavírus/Tokió 2020 – Elhalasztották a 3×3-as kosárlabda magyar érdekeltségű indiai selejtezőjét

Koronavírus/Tokió 2020 – Elhalasztották a 3×3-as kosárlabda magyar érdekeltségű indiai selejtezőjét


A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy elhalasztja a 3×3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornáját, amelyre március 18. és 22. között került volna sor az indiai Bengaluruban. A versenyen a magyar női válogatott is indult volna.

    A FIBA most szoros együttműködésben a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal azon dolgozik, hogy megtalálja a megoldást a kialakult helyzetre. Ezt a viadalt ugyanis még az április 24-26-án, Budapesten sorra kerülő pótselejtező előtt le kellene bonyolítani.


    A magyar 3×3-as férfi és a női kosárlabda-válogatottnak is van még esélye arra, hogy kijusson az ötkarikás játékokra.


    Ebben a szakágban nemenként nyolc válogatott lép pályára Tokióban, négy-négy csapat szereplése már eldőlt a novemberi világranglisták alapján. A 20-20 csapatos indiai selejtezőben – amelyen három kvóta talált volna gazdára – csak a nők lettek volna érdekeltek.


    Az utolsó 1-1 kiadó helyről a magyar főváros tornája dönt, amelyen a tervek szerint hat-hat gárda verseng majd. A Hősök terén felállítandó sátorban a hazai férfi és – ha az első selejtezőn nem szerez kvótát – a női együttes is szerepel.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda