Connect with us

Labdarúgás

Koronavírus: egyre több országban döntenek a folytatásról

Koronavírus: egyre több országban döntenek a folytatásról


Hétfőn újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Dániában bejelentették, hogy május 28-án folytatódik a játék a labdarúgó-élvonalban, zárt kapuk mögött. A szezon várhatóan július 29-én zárul.

Az olasz kormány engedélyt adott a labdarúgókluboknak arra, hogy jövő hétfőtől csapatos edzéseket tartsanak. Az együttesek múlt hétfő óta már edzhetnek, de csak egyénileg, egymástól kellő távolságot tartva. A bejelentésben hozzátették, a tudományos-technológiai hátteret egyeztetik az olasz szövetséggel, hogy a gyakorlásokat biztonságosan lehessen megtartani. A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel.

Werner Kogler osztrák sportminiszter szerint a labdarúgó-bajnokság május végén vagy június elején folytatódik az országban, a céldátumot várhatóan szerdán határozzák meg. A játékosok péntektől edzhetnek majd újra együtt. Az első mérkőzés vélhetően a kupadöntő lesz a bajnok Red Bull Salzburg és a másodosztályú Ausztria Lustenau között.

Az észak-amerikai profi jégkorongsport második vonalának számító American Hockey League-ben (AHL) befejezettnek nyilvánították a szezont, több mérkőzést nem rendeznek, így 1936 óta először fordul elő, hogy a Calder Kupa nem talál gazdára. Az AHL – amely az NHL tartalékbajnoksága – 84. évadát március 12-én függesztették fel, és még 209 meccs volt hátra az alapszakaszból.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás