Labdarúgás

Kondás Elemér a DVTK új vezetőedzője

A jövőben Kondás Elemér irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligából kiesett DVTK labdarúgócsapatának szakmai munkáját.

    A másodosztályú idényre készülő borsodi klub honlapján Benczés Miklós sportigazgató kiemelte: a klubhoz és a megyéhez is kötődő szakember “kimagasló szerepet vállalt” a DVSC idei feljutásában, míg korábban, kisvárdai munkássága során a klub először került az élvonalba.


    “Az eredményesség mellett munkássága másik jellemzője, hogy sikeresen építi be a fiatalokat, ugyanakkor jól kezeli a rutinos labdarúgókat is. Hiszek benne, hogy vezetésével azonnal visszajut a DVTK az élvonalba” – bizakodott a sportigazgató.


    Kondás Elemér a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes. Legutóbb is a debreceni együttes kispadján ült, február közepén viszont – bár csapata ötpontos előnnyel állt a tabella élén – a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros érkezett a helyére.


    A tavaszi idényben – horvát Zoran Zekic irányításával – végig a kiesés elől menekülő DVTK a bajnoki végjátékban sorozatban három győzelmet aratott, de sorsát megpecsételte, hogy a 32., utolsó előtti fordulóban csak döntetlent ért el, míg legnagyobb riválisa, a Budapest Honvéd győzni tudott.

Fel