Bajnokok Ligája

Klopp: Amíg van esély, harcolunk

Jürgen Klopp élt már át hasonló szituációt a pályafutása során és arra sarkallja játékosait, hogy egy pillanatra sem adják fel.

A Liverpool 3-0-ás vereséget szenvedett a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén, így a döntőbe jutásra vajmi kevés esélye maradt. Mivel a csapatot sérülések sújtják, sokak szerint az első számú célja az lehet az angoloknak, hogy elkerüljék a megaláztatást. Klopp szerint erről szó sincs.

1

A német szakvezető élt már át hasonló helyzetet a ‘Pool kispadján, három évvel ezelőtt az Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján csapata három gólos hátrányt dolgozott le kevesebb mint fél óra alatt volt munkaadója, a Dortmund ellen. Klopp azonban egy másik példát gondol relevánsnak. 2014 tavaszán a Dortmund kispadján nézhette végig, ahogy gárdája 3-0-ás vereséget szenved a Real Madridtól a Santiago Bernabéuban, majd egy hétre rá 2-0-ás győzelmet arat és csak a helyzetkihasználáson múlt, hogy nem fordították meg a párharcot játékosai.

Bennük bízhat Klopp: Sturridge-ra és Origire nagy szerep hárulhat – Kép: Twitter

“Nem gondolok túl sokat a dortmundi időszakomra, de ez a két mérkőzés nagyon megragadt a fejemben. Az első mérkőzésen 3-0-ra kikaptunk, majd változtattam hét vagy nyolc helyen és nyertünk 2-0-ra. Csak Fortunán múlt, hogy nem lett 5-0, kétségkívül mi voltunk a jobbak.”

“Azonban az a Real Madrid volt, ez pedig a Barcelona, nagy különbség. Nem szeretek anekdotázni, de ezt a sztorit a játékosoknak is elmondtam. Nem számít, mi lesz a végkimenetele az estének, de ezek a dolgok elengedőek számomra, hogy higgyek. Ennyit tehetek, nem többet.”

Jürgen Klopp elismeri, számszerűsítve valóban kicsi az esély, de semmiképpen sem szabad feladni, még annak dacára sem, hogy Roberto Firmino és Mohamed Szalah nem harcolhat a továbbjutásért.

“Tisztában vagyok az esélyeinkkel, nem gondolom túl a dolgot. Hiszünk magunkban, hiszünk a lehetőségeinkben és nem gondolunk az eredményre. Barcelonában nem volt szerencsénk, itt szükség lesz rá. Szükségünk lesz a fantasztikus atmoszférára. A világ legjobb csatárai közül kettő a csapatom tagja, de nem tudom pályára küldeni őket, a szurkolókban bízom, hogy betömik ezt a hézagot.”

Fel