Kézilabda

Kinevezték az új szövetségi kapitányt a holland női válogatott élére

A holland szövetség bejelentette, hogy kinevezte új szövetségi kapitányát a női válogatott élére.

A 35 éves Emmanuel Mayonnade 2015-től volt a Metz szakvezetője és a Mios Biganos csapatától érkezett, a mögöttünk hagyott három évben bajnoki aranyéremhez segítette a francia alakulatot, 2017-ben kézbe vehette a Francia Kupát is, ráadásul mindhárom bajnoki évben őt választották az év edzőjének Franciaországban.

Fotó: LFH

„Boldog vagyok és nagy megtiszteltetés számomra, hogy az enyém lett ez a feladat. Nagyon sok jó holland kézilabdázót ismerek, hiszen a Metz edzőjeként gyakran csaptunk össze ellenfélként. Tisztában vagyok a tudásukkal és a képességeikkel, megvan már a fejemben az elképzelésem, alig várom már, hogy együtt dolgozhassunk” – mondta Mayonnade a holland szövetség hivatalos honlapján.

Az új edző szerződése a tokiói olimpia végéig szól, bemutatkozására március 22-én, Groningenben kerül sor, amikor Hollandia a németekkel játszik edző mérkőzést.

Az egyik francia napilap csütörtök este azt írta, hogy Mayonnade elutasította a román CSM Bucurest két vére szóló ajánlatát, de miután a nyáron lejár a szerződése a Metznél, az sem elképzelhetetlen, hogy csak szövetségi kapitányként folytatja.

Fel