Sportbulvár

Kindl Gabriella ismét a magyar kézilabdaéletben tevékenykedik

Hazaköltözött Montenegróból, és ismét a magyar kézilabdasportban tevékenykedik Kindl Gabriella, aki játékosként Európa-bajnok, illetve világ- és Európa-bajnoki bronzérmes is volt.

    A másodosztályt jelentő NB I/B-ben szereplő Mohácsi TE honlapján hétfőn jelentették be, hogy Markoc – lánykori nevén Kindl – Gabriella visszatér szülővárosába, januártól ő irányítja a felnőtt csapatot, és az utánpótlás szakmai igazgatójaként is tevékenykedik majd.


    A 41 éves Markoc Gabriella a Győri ETO KC, a Dunaferr SE, a szlovén Krim Ljubljana, majd a montenegrói Buducnost Podgorica játékosa volt. Mindhárom országban megnyerte a bajnokságot és a kupát, 2010-ben KEK-győzelmet ünnepelhetett, az EHF Kupában pedig háromszor is döntőt játszhatott.


    A balátlövő a magyar válogatottban 2000 és 2005 között 86 mérkőzésen 91 gólt dobott, tagja volt a 2000-ben Európa-bajnoki arany-, 2004-ben Európa-bajnoki bronz-, 2005-ben pedig világbajnoki bronzérmet nyerő együttesnek, majd 2009 és 2011 között a montenegrói válogatottban játszott.


    A Buducnost Podgoricánál utánpótlásedzőként számos sikert ért el.

Fel