Connect with us

Kézilabda

Kialakult a Vasas női kézilabdacsapatának jövő évi kerete

Kialakult a Vasas női kézilabdacsapatának jövő évi kerete


Véglegessé vált a Vasas NB I/B-ben induló felnőtt női kézilabdacsapatának 2020/21-es játékoskerete: több gólerős fiatal játékos, illetve légiósmúlttal rendelkező kézilabdázó is csatlakozik a kerethez. -írta a Vasas SC honlapja

Finoman szólva sem volt szokványos az idei átigazolási szezon női kézilabdában, hiszen a koronavírus-járvány éppen a tárgyalások kellős közepén csapott le, hosszú hetekre bizonytalan viszonyokat teremtve. A közelmúltban aztán biztossá vált, hogy a 2019/20-as szezont törölték, így a Vasas jövőre is a másodosztályban szerepel, mostanra pedig már azt is tudjuk, hogy kikkel vág neki a csapat ősztől az új bajnokságnak.

Kezdjük a maradókkal, hiszen Penszki Gergely a tavalyi alapemberei jelentős részére a következő szezonban is számíthat: 2020/21-ben is a Vasast erősíti majd Ács Bianka, Cifra Anita, Hadnagy Fanni, Imrei Réka, Ivanics Dóra, Kastl Anna, Pénzes Laura, Szatmári Melinda, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina, Tóth Melinda és Török Rebeka.

Kapusposztra a 26 éves Ferenczi Annamáriát igazolták le, aki az előző idényben az NB I-es Mosonmagyaróvár kapusa volt, de korábban 4 éven át a Bundesligában is légióskodott a Dortmund és az Oldenburg csapatánál.

Kántor Kamilla szintén kapusként érkezik a csapathoz, a 27 éves hálóőr is komoly légiósmúlttal bír, hiszen az elmúlt nyolc évét Franciaországban töltötte, ahol megfordult a Sambre Avesnois Handball, a Noisy-le-Grand és a Chambray Touraine csapatában is. Utóbbi a francia élvonalban szerepel.

Speth Evelin, a szegedi születésű 21 éves átlövő a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett, innen került vissza szülővárosába, az NB I/B Kelet-csoportjában szereplő Szeged gárdájához, ahol az idei csonka szezonban 78 góllal házi gólkirály lett. A következő idényben már ő is Vasas-színekben okozhat gondot az ellenfelek kapusainak.

A másik új átlövő, Nagy Zsuzsanna is 21 éves, és ugyancsak gólerős, hiszen legutoljára a rivális Budaörs csapatának legeredményesebbje volt 59 találattal. A Budaörshöz kölcsönbe érkezett Dunaújvárosból, és korábban az NB I-ben is kipróbálhatta magát, a következő idényben pedig a Vasas kölcsönjátékosa lesz.

A 19 éves jobbszélső, Kovács Noémi szintén szegedi illetőségű, játszott a NEKA-ban, a Vasas előtti klubja pedig az NB I-es Vác csapata volt, de emellett rendszeresen játszott párhuzamosan a másodosztályú Göd együttesében is.

A maradók és az érkezők mellett a keret a vasasos utánpótlás három ígéretes tagjával válik teljessé, hiszen Bréda LucaPasqualetti Tímea és Soltész Bernadett a következő szezont már a felnőtt keret teljes jogú tagjaként kezdi meg.

Az eddigi felsorolásból következően távozik a csapatból Antóni Viktória, Binó Boglárka, Birtalan-Gidai Eszter, Hansághy Beatrix, Kiss Klaudia, Moharos Vivien, Szecsődi Laura és Tzintzis Alexandra.

Fotó: Vasas SC

Penszki Gergely vezetőedző a következőket mondta el a játékoskeret véglegesedése kapcsán:

– A szokatlanul befejezett bajnokság váratlan helyzeteket teremtett az új keret kialakítása kapcsán. Úgy gondolom, hogy a klubvezetés által időben megkezdett tárgyalásoknak köszönhetően a csapat egy igen erős magját sikerült megtartani. Az érkező játékosok tekintetében is döntő volt, hogy időben és átgondoltan kezdődtek az egyeztetések, így csak minimális hiányérzetünk lehet ezen a téren, amivel most már nem is foglalkozunk. Innentől kezdve egyetlen dolgunk maradt, tökéletesen felkészülni a következő bajnoki szezonra. Az érkező játékosainkról elmondható, hogy egytől egyig fiatal tehetségnek számítanak a saját posztjukon. A két új kapusunk ennek ellenére kellő tapasztalattal és rutinnal is bír, így stabilabbá válhat velük a védekezésünk. A saját nevelésű, ifjúsági játékosaink pedig már tavaly is belekóstolhattak a felnőtt csapat edzéseibe és mérkőzéseibe, idén pedig teljes jogú kerettagként maximális lehetőség áll rendelkezésükre, hogy komolyabb szerepet harcolhassanak ki maguknak. Véleményem szerint a tavalyi keret magjához érkező játékosokkal összességében erősebb csapatot alkotunk majd. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a jelenlegi szabályoknak megfelelő speciális edzésekkel gyakorlatilag már a következő szezonra történő felkészülést kezdtük el a héten. A felmérésekkel, tesztekkel elkezdett foglalkozások fő célja, hogy mindenki megfelelő állapotba kerüljön a következő alapozásig. Az első benyomásaink alapján mindenki nagyon komolyan vette a hetente megújuló és egymásra épülő edzésterveket, így optimista vagyok a folytatást illetően.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda