Kézilabda

K&H Liga: Balatonfüreden szerepel a Veszprém, Egerben a Szeged

Ma mindkét TOP csapatunk pályára lép a K&H Ligában a Telekom Veszprém Balatonfüredre látogat, a MOL-Pick Szeged a DVTK-Eger vendégeként szerepel.

Kedden 18:00-tól a Balatonfüredi KSE vendégeként lép pályára a Telekom Veszprém a K&H Liga soron következő bajnoki fordulójában. A mérkőzést élőben közvetíti a Veszprém Handball TV Youtube csatornája.

Fotó: Facebook

A Balatonfüreddel már találkozott a Veszprém idén, akkor hazai pályán. A negyedik fordulóban rendezett mérkőzésen nyolcgólos, 32:24-es veszprémi győzelem született. Legjobb góllövőink Lékai Máté és Manuel Strlek voltak öt-öt találattal. Ellenfelünknél Déber Bence szintén ötször talált kapuba. A Füred idén az EHF Kupában szerepel, mérkőzéseit éppen a Veszprém Arénában játssza. Eddig kétszer lépett pályára Csoknyai István gárdája a második számú európai kupasorozatban, és mindkétszer kikaptak. Először a La Rioja idegenben, majd a Füchse Berlin itthon győzte le őket. Mindkét meccs végeredménye 29:24 lett, így eddig az ’A’ csoport utolsó helyén állnak. Az EHF Kupában Máthé Dominik a legeredményesebb balatonfüredi 26 góllal. Forrás: Vezsprémhandball

https://www.facebook.com/veszpremhandballteam/videos/783194162073841/

A MOL-Pick Szeged az Eger vendégeként szerepel ma.

A DVTK-Eger az NB I-es tabella 10. helyén áll. 2019-ben két bajnoki mérkőzést játszottak eddig. A Ferencváros ellen hazai környezetben négygólos hátrányból álltak fel a hajrában, és nyertek végül 26–24-re. Egy hete Tatabányáról azonban már pont nélkül távoztak a Heves megyeiek. 14–13-as első félidő után 32–25-ös vereséget szenvedtek.

A Liga Kupa negyeddöntőjébe az A csoport második helyén jutottak be. A végelszámolásnál hármas holtverseny alakult ki nyolc ponttal, amelyben a Gyöngyös lett az első, az Eger a második és a Mezőkövesd a harmadik. A csoport utolsó helyén a Szigetszentmiklós végzett.

Múlt pénteken a negyeddöntő első mérkőzését is lejátszotta a DVTK-Eger a Liga Kupában, hazai pályán fogadta a Balatonfüredet. Mai ellenfelünk tükörsima győzelmet aratott, 32–23-ra győzött, azonban ehhez hozzátartozik, hogy a fürediek előző nap az EHF-kupában a Füchse Berlin ellen léptek pályára Veszprémben, így Egerbe egy meglehetősen fiatal kerettel utaztak el kulcsjátékosaik nélkül. Forrás: Pickhandball.hu

Fel