Connect with us

Kézilabda

Kézilabda Európa-liga – Kétgólos vereséggel kezdett a Tatabánya

Kézilabda Európa-liga – Kétgólos vereséggel kezdett a Tatabánya


A hosszú kihagyás után újra pályára lépő Tatabánya két góllal kikapott kedden a szlovén Trebnjétől Győrben, a férfi kézilabda Európa-liga D csoportjának 3. fordulójában.

A magyar együttes a koronavírus-járvány miatt kényszerült közel két hónapot kihagyni, mivel játékosai többsége megfertőződött. Ezért a csapatnak az El első és második fordulójában esedékes meccsét elhalasztották.

Férfi EKL, D-csoport, 3. forduló
GRUNDFOS TATABÁNYA KC-RK TRIMO TREBNJE 24-26 (12-14)
Győr, játékvezetők: Badura, Ondogrecula (szlovákok).
TATABÁNYA: Konecny, Bartucz (kapusok), Ancsin 4, Balogh 3 (1), Debreczeni, Győri 3, Hornyák P. 2, Hornyák B., Ilyés, Juhász 3, Molnár 1, Nemes 1, Sipos 3, Sunajko 1, Zdolik 4, Bozovic 4. Edző: Vladan Matics.
TREBNJE: Brana (kapus), Raso 2, Viscek, Didovic 2, Tomic, Hamidovic 2, Sarak 2, Kotar 2, Ropic, Udovic 5, Pandev, Grbic 2, Cirar 7 (3), Florjancic 4. Edző: Uros Zorman.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 1/1; ill. 3/5.    Vladan Matic tanítványai jól kezdték a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutottak, s ugyan nagy előnyt nem tudtak kiharcolni, az első félidő nagy részében tartották egy-két gólos előnyüket. A 21. percben már 11-8-ra vezettek és ekkor úgy tűnt, sikerülhet megnyugtató előnyt kiharcolniuk a szünetre, ekkor azonban komoly változás állt be a játék képében. A szlovénok kapusa és védekezése feljavult, a rivális támadásban is felgyorsult, a hazaiak pedig mindkét oldalon egyre többet hibáztak, így a Trebnje fordított és 30 perc után két góllal vezetett.


    A második félidőbe nagy harci kedvvel vetette bele magát a Tatabánya, de a játékosok lövései pontatlanok voltak, vagy elakadtak a vendégek kapusában. A szlovénok ezzel szemben jó védekezésükből rendre gyors gólt tudtak dobni, így a különbség nőtt, s a játékrész közepén szinte kilátástalan helyzetbe került az egyre fáradtabbnak és tanácstalanabbnak tűnő házigazda. A hajrára fordulva öt-hat gól volt a Trebnje előnye, a tatabányaiak viszont az utolsó öt percre új erőre kaptak és a végéig kétgólosra csökkentették hátrányukat, a vereséget viszont már nem tudták elkerülni.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda