Connect with us

Kézilabda

Kézilabda EB – Nagy László üzent a kritikusoknak

Kézilabda EB – Nagy László üzent a kritikusoknak


Az EB-n újra kispadra ülő Nagy László elárulta, hogy csak egyfajta vereséget tud elfogadni a csapatkapitányból csapatmenedzserré lett a kézilabda nagyság. – írja az SzPress Sporthírszolgálat a Facebookon.

Huszonkét éves profi múlttal, és a 209 centiméteres magasságával egyező számú válogatottságával a háta mögött újra a kispadra ül Nagy László, aki tavaly még játékosként szerepelt a VB 10. helyezett magyar kézilabda válogatottban, most viszont csapatmenedzserként készül az osztrák, norvég és svéd rendezésű 24 csapatos EB közelgő rajtjára.

Kőbe vésett győzni akarás
Sok minden megváltozott az életemben miután nehéz szívvel visszavonultam, de a győzelem vágya megmaradt bennem, mint ha az kőbe lenne vésve. Tavaly ilyenkor játékosként a pályán szolgáltam a magyar válogatottat, idén is ugyanezt fogom tenni minden tudásomat és tapasztalatomat latba vetve, de már az új szerepkörömet betöltve. Készen állok a premierre, a nagy megmérettetésre, és úgy gondolom, hogy ugyanezt lehet elmondani a válogatott minden bevethető játékosokáról. Azt kértük tőlük, hogy minden mérkőzésen őrizzék meg a tartásukat és a sikerbe vetett hitüket, máskülönben közös terveink megvalósításáról le kell mondaniuk. Ha hozni tudják azt a formát és olyan fegyelmezettek lesznek, mint a Csehország elleni EB főpróbán, akkor élhet bennük a győzelem reménye. Ha viszont csak pislákol a láng, akkor az oroszokkal és az izlandiakkal is meggyűlhet a bajunk, nem is beszélve az olimpia- és világbajnoki címvédő dánokról – jelentette ki az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában a kétszeres BL-győztes kézilabdázó, aki szerint az Európa-bajnokságok rendre nehezebb feladat elé állítják az európai válogatottakat, mint a világbajnokságokon.

Kapcsolódó kép
Fotó: Szegedma


A 38 éves sportvezető, a szövetség sportszakmai alelnöke, meggyőződéssel állítja, hogy Gulyás István szövetségi kapitánnyal, a „régi játszótárs” spanyol Chéma Rodriguezzel hármasban olyan 18-as keretet alakítottak ki, amelynél jobbat és ütőképessebbet most aligha lehetett volna csatába küldeni.

Üzenet a kritikusoknak
Aki kritikus szemmel tekint az EB-re készülő válogatottra, annak azt üzenném, hogy nevezzen meg legalább egy olyan játékost, akinek most a keretben kellene lennie – folytatta Nagy László. – Nyilván jobbak is lehetnénk, ha nem kellett volna lemondanunk Bodóról, Juhászról és Lékairól, de ilyenkor nem tanácsos a távolmaradók hiányával foglalkozni, helyesebb és többet ér lelket önteni azokba, akik az első vagy a második világversenyükre készülnek. Egészen biztos, hogy a 25 éves átlag életkorunkkal az EB egész mezőnyének egyik legfiatalabb válogatottját vonultatjuk fel, amely a gerincét képezheti a jövő egyre ütőképesebb és összecsiszolódó csapatának. Két lábbal a földön állok, tudom, hogy magas akadályokat kell vennünk, de egyetlen mérkőzést sem tekintünk előre lefutottnak. Nem engedem alacsonyra a mércét, amikor azt mondom, hogy még három elveszített csoportmérkőzés sem fog a végsőkig elkeseríteni, ha dicséretes játékkal, hosszú hullámvölgyek nélkül kapunk ki, a fiúk oroszlánszívvel küzdöttek, többet már nem adhattak bele. Azt is elárulom, hogy nekem távolról sem egy ilyen sorozat a vízióm, ugyanis sokkal jobb forgatókönyv szerint is alakulhat a megfiatalított magyar válogatott EB szereplése.” – hangsúlyozta az újonc csapatmenedzser.

SzPress Sporthírszolgálat
1 Comment

1 Comment

  1. Rozgonyi Gyoergy

    január 7, 2020 at 10:26 de.

    Laci ! Mondjon valaki aki hianyzik az osszeallitasbol !,
    JAMALI SZERINTEM MEGERDEMELTE VOLNA ,ES SEGITENI TUDNA !

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda