Connect with us

Kézilabda

Kézilabda BL – Minden csapat továbbjut a csoportkörből

Kézilabda BL – Minden csapat továbbjut a csoportkörből


Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerdai döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.

    Az EHF december 19-én közölte, hogy minden csapat továbbjuthat a csoportkörből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.


    A szövetség végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája és hat női Európa-liga-mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10-0-s gólkülönbséggel. Magyar csapat meccse egyik versenysorozatban sem volt érintett.


    A férfi BL és a férfi Európa-liga esetében február 26-ra módosították a határidőt.


    A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben. A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.


    Az Európa-liga lebonyolítása nem változik.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda