Kézilabda

Kézilabda BL – Meglepetést szeretne a Győr ellen Elghaoui Asma

Nehéz mérkőzésre számít a Győri Audi ETO KC ellen Elghaoui Asma, a Valcea kétszeres magyar válogatott kézilabdázója, de reméli, hogy együttesével meglepetést tudnak okozni.

    A beállós, aki bekerült a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének álomcsapatába, az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy a Győrt a világ legjobb gárdájának tartja, de otthon győzni szeretnének.


    „Miért ne okozhatnánk meglepetést? – tette hozzá.


    A tunéziai származású, 29 éves játékos 2019-ben szerződött Romániába. Mint fogalmazott, jó döntést hozott, mert erős a román bajnokság, nagy a kihívás.


    „Ha jól érzed magad a pályán, az edzéseken, az edződ bízik benned, a legjobbadat tudod nyújtani” – folytatta.


    Elárulta azt is, hogy jó emlékeket őriz Magyarországról, már csak azért is, mert a Győrrel Bajnokok Ligáját és bajnokságot, a Siófokkal pedig EHF Kupát nyert, és tartja is a kapcsolatot több korábbi csapattársával.


    Arra a kérdésre, hogy szerinte 2018 ősze óta miért nem szerepelt a magyar válogatottban, úgy reagált, hogy tényleg nem tudja. Kérdezik ezt tőle szurkolók, barátok, csapattársak, de nekik is csak ezt tudja válaszolni. Felidézte, hogy a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságra már mehetett volna, a bő keretben ott is volt, de végül nem került az utazók közé, és a döntésről csak telefonos üzenetet kapott, személyesen mér nem hívták föl. Emiatt úgy érezte, hogy nem kapta meg az őt megillető tiszteletet.


    Ami a jövőt illeti, azt mondta: minden tőle telhetőt megtesz az edzéseken, mérkőzéseken, ez az ő dolga, a döntést viszont nem ő hozza, és így, hogy Romániában játszik, kevésbé van szem előtt.


    „Minden sportoló álma olimpián szerepelni, én azonban nem szeretném magamat álmokba ringatni. De azért igyekszem nyitott maradni” – tette hozzá.


    A Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában SCM Ramnicu Valcea vasárnap 16 órától játszik otthon a Győrrel.

Fel