Connect with us

Kézilabda

Kézilabda: Az EHF Szegedet és a Veszprémet érintő döntése utáni nyilatkozatok

Kézilabda: Az EHF Szegedet és a Veszprémet érintő döntése utáni nyilatkozatok

Az EHF a döntéseit olyan kormányzati intézkedésekkel indokolta, mint például az utazási korlátozások és a jelentős tömeget vonzó események tilalma. Az európai szövetség célja, hogy az évadot a “lehető legjobb módon” fejezzék be, de ez ne legyen rossz hatással a következő idény kezdetére.


    “Nagyon felháborító, és bízom benne, hogy ez valami áprilisi tréfa. Nem tudom hova tenni” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a szegediek válogatott kapusa, Mikler Roland. Hozzátette, ha már megrendezik a folytatást, akkor rendezzék meg úgy, ahogyan annak lennie kell, és játsszák le egymás ellen a mérkőzéseket azok a csapatok, amelyek előtt még nyitva áll a kapu a négyes döntőbe jutásra, hiszen az egész szezonban azért küzdöttek.


    “Miért veszik el a lehetőséget azoktól a csapatoktól, amelyek előtt még nyitott lett volna a kapu? Nagyon szép, hogy a két csoport első két helyezettje megy a négyes döntőbe, de hol korrekt ez? Felháborító!” – hangsúlyozta.


    Mikler hozzáfűzte, természetesen örül, hogy a válogatott ott lehet a jövő januári egyiptomi világbajnokságon, de a klubcsapatukkal történtek most sokkal aktuálisabbak számukra.


    Nagy László a Veszprém sportigazgatójaként úgy vélekedett, nagyobb mozgástere nem igazán volt az európai szövetségnek, mint a december vége. Rávilágított, hogy egyedi esetről van szó, és reményei szerint a következő száz évben nem történik olyan, hogy a versenynaptárt ilyen mértékben módosítani kell.


    “Elfogadjuk, tiszteletben tartjuk a döntést, és legalább már tudjuk, hogyan kell készülni, hogyan kell időzíteni. Újra ott lehetünk a négyes döntőben, ez végtelenül jó hír” – magyarázta.


    A magyar válogatott szakmai stábjának tagjaként Nagy László úgy fogalmazott, a BL decemberi négyes döntője nem segíti a nemzeti csapat felkészülését a januári világbajnokságra, ez nehézséget jelent, de igyekezni fognak megbirkózni a feladattal.


    “Most kell előre pihenniük a játékosoknak, mert decemberben nem lesz rá idő, persze, a sérülések elkerülése érdekében igyekszünk majd maximális pihenőidőt biztosítani nekik” – nyilatkozta.


    Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke az M4 Sportnak elmondta, örül, hogy úgy döntöttek, a női BL-ben is lesz négyes döntő. Hozzátette, az amúgy is rettentően nehéz kétnapos tornát kiegészítették a csütörtöki negyeddöntővel – amelyben a győriek a román CSM Bucurestivel találkoznak -, de legalább a pályán dől el a továbbjutás, ez a sportszerűség szempontjából rendben van.


    “Számomra furcsa, hogy a férfiaknál nem kell játszani a négyes döntőbe jutásért, a nőknél igen. Nagyon sajnálom a Szegedet, amely elesett a továbbjutás lehetőségétől, és azt is értem, a nőknél miért törekszenek arra, hogy legyen negyeddöntő, de ezt nem szeretném kifejteni” – közölte.


    Az elnök hozzáfűzte, Danyi Gábor vezetőedzővel együtt az a véleményük, hogy június végén, július elején el kell kezdeni az edzéseket, mert nyolc hétre biztosan szükség van ahhoz, hogy csúcsformában legyen a csapat. Ráadásul négy nap alatt három olyan mérkőzést kell játszani, amilyet egy héten egyszer szokott az együttes.


    “Ez nagyon nehéz feladat lesz a játékosoknak és a szakmai stábnak is, de ezt a feladatot kaptuk, ezt írták elő, állunk elébe” – szögezte le.


    Bartha rávilágított, hogy a negyeddöntő ezúttal egy mérkőzésen dől el, normál esetben viszont hazai közönség előtt, hazai pályán játszották volna a visszavágót, de ez az előny most a semleges pálya miatt megszűnik.


    Elárulta, hogy a győri kézilabdázók többsége azt mondta, játszani szeretne, ő pedig úgy látja, az októberi időpont egy kicsivel jobb lenne, mert jobb formában lennének a csapatok.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Kézilabda