Connect with us

Labdarúgás

Kevesebb néző jár meccsről-meccsre a fehérorosz bajnokikra

Kevesebb néző jár meccsről-meccsre a fehérorosz bajnokikra


Továbbra is nézők előtt zajlanak a fehérorosz labdarúgó-bajnokság mérkőzései, de a koronavírus-járvány miatti félelmükben a szurkolók inkább kerülik a stadionokat. MTI

Pénteken az FK Nyoman Hrodna házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott az FK Belsina Babrujszk együttesével. Az FK Nyoman hazai mérkőzéseinek átlagos nézőszáma az előző idényben 1500 fő volt, ezt a találkozót azonban csupán 253 néző látta a helyszínen.

“Ez egy nagyon komoly probléma, hiszen a labdarúgás a nézőknek szól. Kellemetlen, amikor egy szinte teljesen üres stadionban kell játszanunk” – mondta a Belsina edzője, Eduard Gradobojev.

Az érdektelenség nem volt véletlen, a Nyoman Hrodna drukkerei ugyanis arra buzdítottak mindenkit, hogy maradjon otthon. A hazai csapat játékosai egyetértettek ezzel, ezt úgy fejezték ki, hogy a kezdés előtt megtapsolták az üres lelátókat.

“A szövetség úgy döntött, hogy játsszunk, tehát játszunk” – mondta Igor Kovalevics, az FK Nyoman edzője. Hozzátette, hogy a klub megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott, például kézfertőtlenítőket használnak, és ügyelnek, hogy a néző ne ülhessenek egymáshoz közel a lelátón.

Európában már hetek óta kizárólag Fehéroroszországban zajlik a labdarúgó-bajnokság. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az országban 2226 koronavírusos megbetegedést és 23 halálesetet regisztráltak.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás