Connect with us

NFL

Keddtől indulhat az élet az NFL-csapatok edzőközpontjaiban

Keddtől indulhat az élet az NFL-csapatok edzőközpontjaiban


Amennyiben a helyi hatóságok és az állami vezetés engedélyt ad rá, kedden kinyithatnak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) csapatainak edzőközpontjai.

Roger Goodell NFL-főnök kluboknak kiküldött pénteki memója kiemelte, az együtteseknek maximálisan be kell tartaniuk a közegészségügyi előírásokat. „Azok az egyesületek, amelyek kedden nem tudják kinyitni létesítményeiket, amint lesz rá lehetőségük, meg fogják tenni” – tette hozzá a komisszár.

Az NFL által kiadott szabályok között szerepel, hogy a személyzet legfeljebb ötven százaléka, maximum 75 ember lehet a központokban, amelyekbe egyelőre csak az ottani dolgozók térhetnek vissza, edzők és játékosok nem, ezzel is biztosítva az esélyegyenlőséget. Kivételt képeznek a sérülés után lábadozó focisták, illetve az adminisztratív feladatokat ellátó személyek.

Amint minden államban bevezetik az enyhítő intézkedéseket, úgy térhetnek majd vissza a többiek” – jelentette ki levelében Goodell, aki arra számít, ez hamarosan, de legkésőbb június elején bekövetkezik majd.

Az együttesek jövő hónapban papíron az edzőtáborokat megelőző felkészítőket (minicamp) tartják.

A csapatok létesítményei március közepén zártak be, azóta a játékosbörzét és az edzőtáborok eddigi részét is online bonyolították le, míg a játékosok otthonaikban készülnek a szeptember 10-én rajtoló szezonra.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több NFL